Scania R580 6x4 voor Jan Jongsma BV

Geplaatst door

Joery Jongsma rijdt sinds afgelopen weekend met een nieuwe Scania R580 6x4 zwaar transport trekker. De Iveco 8x4 werd na jaren trouwe dienst ingeruild bij Scania Joure om plaats te maken voor de nieuwe V8.

De nieuwe Scania van Jan Jongsma Transport BV is voorzien van de zwaarste Scania achterassen met naafreductie. Bij de trekker is een zwaar transport verklaring voor gewichten tot maar liefst 165 ton. De trekker is verder voorzien van een 'clutch on demand', een King of the Road interieur met lederen bekleding en alle opties die je maar kunt verzinnen. Jongsma koos bewust voor de R Highline cabine vanwege de lagere instap. In het zwaartransport wordt met name bij het laden en lossen veelvuldig ingestapt en dan is deze instap ideaal. Met de 'Clutch on demand' kan Joery heel precies de koppeling laten aangrijpen als dat nodig is. Bijvoorbeeld bij het in- of uitschuiven van de Broshuis opleggers.

Achter de cabine werd een kist geplaatst van Late Metaal & Special Truck Parts. In die kist kunnen alle benodigdheden voor ladingzekering en bijvoorbeeld zwaailampen worden opgeborgen. De nieuwe Scania werd gespoten door Elzinga in Jirnsum. Scania Joure leverde de truck af.

De nieuwe Scania is de tweede truck van dit merk voor het Steenwijker transportbedrijf. Eerder werd al een Scania R580 8x4 van het vorige model in gebruik genomen. Met de beide trucks vervoert Jan Jongsma BV exeptionele ladingen door heel Europa. Het vervoeren van grote tanks is een specialisme van de mannen. In het filmpje zie je de beide stoere Iveco 8x4 trucks nog een keer in actie.

Video's