Hoe langer hoe mooier: Viaduct liggers op transport

Nieuws
18-09-2017 | Door Iep van der Meer

Waar zit die tribune vol met pensionado's nou naar te kijken zul je denken. Nou, dat was de publiekstribune die was opgesteld bij het knooppunt Joure. Vanaf die tribune kon het publiek vanaf een veilige plek toekijken hoe de betonnen liggers geplaatst werden.

Zoals dat tegenwoordig gaat is er een infocentrum opgericht en een ">speciale website over de bouw van het knooppunt Joure. Allerlei woordvoerders zien er op toe dat het publiek op de juiste wijze geïnformeerd wordt, en dat zouden ze ook met de pers moeten doen. Hoewel ik afspraken had gemaakt dat ze mij zouden inlichten als het zo ver was dat er speciaal transport aan te pas kwam bleef het ernstig stil. Natuurlijk had ik ook gewoon mijn eigen lijntje uitgezet en was ik gewoon van de partij. Compleet met helm, oranje vestje en veiligheidsschoenen ging ik aan de slag maar wat denk je? Ik werd, ondanks mijn perskaart gewoon van het werk gestuurd door een man met een rood helmpje op. Ik moest me maar bij de pensionado's op de perstribune voegen. Dan kon ik vanuit die postitie wel foto's maken vond de man. 

Uiteraard liet ik me niet met deze kluit het riet in sturen en wist ik me toch wel in een zodanige positie te manouvreren dat ik met goede foto's thuis kwam maar het wordt wel steeds lastiger. Allerlei woordvoerders en communicatiemeisjes zijn als de dood als je ergens een foto maakt met een echte camera, en dat terwijl iedereen tegenwoordig met een telefoon met een lensje rondloopt. Misschien moest ik de Nikon's ook maar eens aan de wilgen hangen en meer met de I-Phone gaan doen. Dat ziet er wat minder professioneel uit, en dat scheelt een hoop gedoe. 

Maar goed, waar het om begonnen was is het zwaar transport wat er aan de klus bij Joure te pas kwam. ">Klik hier voor het hele verhaal met nog veel meer foto's:

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-07-2016
Baetsen08-copy.jpg

De techniek schrijdt voort

Het gaat hard met de techniek en soms is het leuk om even achterom te kijken. Deze schitterende Actros SLT van Baetsen bijvoorbeeld…
Nieuws
10-10-2019
PAX_BIS_Groot_Lemmer_3.jpg

Geen brug te ver voor PAX

PAX Transport heeft een zes meter brede brug vervoerd van Heerenveen naar het Belgische Hasselt. De brug was 21 meter lang maar…
Nieuws
02-02-2021
145412086_4961403513932023_8704976528050963377_o.jpg

Scania R580 6x4 voor Jan Jongsma BV

Joery Jongsma rijdt sinds afgelopen weekend met een nieuwe Scania R580 6x4 zwaar transport trekker. De Iveco 8x4 werd…