Scania wil bewijzen de zuinigste te zijn

Nieuws
14-02-2020 | Door Tim de Jong

Scania komt een bijzonder actiemodel: de Scania Fuel Fighter. De basis van dit actiemodel wordt gevormd door een 410, 450 of 500 pk 13-liter SCR-only motor; zowel in trekker- of in bakwagenuitvoering. Standaard krijgen alle nieuwe Scania trucks al een gratis Driver Training. De Fuel Fighter krijgt er voor een periode van zes maanden ook nog een gratis Driver Coaching traject bij. Op deze manier wordt het volgens Scania zeer lage brandstofverbruik van hun nieuwe truckserie gecombineerd met een optimale training en begeleiding van de chauffeur.

De Scania 13-liter motor doet het goed in de branche met zijn lage brandstofverbruik, zegt Scania. Door er een pakket Driver Services aan toe te voegen wordt de Fuel Fighter verder geoptimaliseerd voor het laagste brandstofverbruik, is de bedoeling. Tijdens de Driver Training wordt de chauffeur een rijstijl aangeleerd die de maximale efficiency uit het voertuig haalt. In de periode van zes maanden Driver Coaching wordt de aangeleerde rijstijl geborgd om zodoende niet alleen de laagste brandstofkosten te realiseren, maar ook de laagste CO2-uitstoot.

Uitrusting

Scania rust de Fuel Fighter uit met een Security Pack en een Driver+ pack. Daarbij komen een leren stuurwiel en ‘premium’ bestuurdersstoel. Standaard is verder een vrijloopretarder en natuurlijk een ACC adaptive cruise control. Met de term Fuel Fighter pretendeert Scania vooral nieuwe klanten te willen scoren die eerst een tijdje proef rijden in het dagelijks werk met dit type en die dan hopelijk concluderen dat deze truck de zuinigste is. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-12-2016
Boekweit_2_pers_2016.jpg

Boekweit: Ingetogen showen met een Scania R450

Eigen rijder Richard Boekweit heeft zijn Scania R500 V8 ingeruild voor een zes cilinder SCR Only R450. Nog…
Nieuws
15-04-2016
Van_der_Stelt_1LR.jpg

Scania's R450 vol extra's voor Van der Stelt

Van der Stelt uit Giessen (Noord-Brabant) heeft de afgelopen twee jaar fors geïnvesteerd in nieuw materieel.…
Nieuws
31-10-2017
Nox-Katalysator-AdBlue.jpg

Nieuwe katalysator: Straks geen AdBlue meer nodig?

Een nieuw type katalysator kan volgens berichten in Duitse vakmedia zonder de hulp van AdBlue NOx afbouwen.…