TIP opent beveiligde parking langs Franse A1

Nieuws
07-05-2019 | Door Tim de Jong

Trailerservices bedrijf TIP opende onlangs zijn eerste multi-service truckcentrum met beveiligde parkeerplaats. De locatie bevindt zich in Dourges, Noord-Frankrijk, en biedt 146 parkeerplaatsen voor chauffeurs die op zoek zijn naar een veilige en comfortabele parkeerplaats in het drukke verkeersgebied nabij de A1/E17, niet ver van Lille.

"We hebben ervoor gezorgd dat deze locatie gebruik maakt van de nieuwste beschikbare technologieƫn op het gebied van videobewaking en toegangscontrole", zegt TIP. De beveiligde parkeerplaats heeft een omheining met prikkeldraad, 24/7 bewaking, videobewaking met een thermische camera en een speciale toegangscontrole voor zware vrachtwagens en voetgangers.

"We voldoen aan de standaard PSR1 van TAPA en Gold van de Europese Unie, volgens de resultaten van het onderzoek naar beveiligde parkeerplaatsen gepubliceerd in februari 2019", voegt TIP eraan toe. Op het terrein zijn douches, gratis Wi-Fi, een wasserette en snacks. Deze diensten zijn 24/7 beschikbaar. Daarnaast bevindt zich bij de ingang van het parkeerterrein een restaurant.

Reserveren van parkeerplaatsen wordt aangeraden en is mogelijk met behulp van applicaties zoals Truck Parking Europe en SNAP, of per e-mail (booking.deltapark@tipeurope.com). Chauffeurs kunnen ook zonder reservering parkeren. Hiervoor kunnen zij naar de ingang van de parkeerplaats gaan, waar een digitaal display het aantal resterende beschikbare plaatsen aangeeft.

In het geval van een technisch probleem is het mogelijk om de TIP Trailer Services werkplaats te bezoeken, die bevindt zich op het terrein. Daarnaast is er ook een vestiging van Profil + Best Of Pneu aanwezig. Beide zijn 24/7 beschikbaar.

Delta Park A1/E17 ligt op 1 km van de kruising van de A1 en de A21, de drukste weg in Europa waar dagelijks meer dan 25.000 zware vrachtwagens passeren.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-05-2019
TLN_parking.jpg

TLN wil verbod op 45-uurs weekendrust in cabine afzwakken

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over veilige parkeerplaatsen voor vrachtwagens. TLN pleit…
Nieuws
22-02-2024
Jan Slagboom

Zaak Jan Slotboom leidt tot slagboom

Vorige week schreven we over de zaak die chauffeur Jan Slotboom voor liet komen bij de rechter. Hij parkeerde met…
Nieuws
07-06-2019
TLN_parking.jpg

Minister zet in op 2000 nieuwe parkeerplaatsen

Minister van Nieuwenhuizen van IenW vindt dat er 2.000 extra beveiligde parkeerplekken nodig zijn. Er worden…