Nieuws
05-10-2015 | Door Iep van der Meer

Een paar weken geleden waren we bezig met het testen van de Volvo FH500 met Dual Clutch. Op de parking kregen we nieuwe buren in de vorm van deze Poolse Actros rijders. Hele trotse Poolse Actrosrijders, want kijk eens hoeveel aandacht de heren aan hun trucks schenken. Witte wielnaven, keurig gepoetst chroom en overal lampjes, tot vlak boven het asfalt zelfs! Dat laatste is overigens een beetje gezichtsbedrog want het gaat hier om luchtgeveerde trekkers die extra laag stonden.

Toch is het mooi om te zien hoe de Poolse chauffeurs steeds vaker met mooie spullen rijden. Die jongens stijgen boven hun Oostblok verleden uit en ze spiegelen zich duidelijk aan de West Europese chauffeurs. Tegelijkertijd worden ze ook steeds duurder waardoor nu weer nieuwe landen de bal overnemen. Bulgaren en Roemenen bijvoorbeeld, en je ziet gewoon dat die nu op het niveau zitten waar de Polen tien jaar geleden nog waren. Deze Poolse collega's zijn in ieder geval trots op hun vak, en dat stralen ze uit. Mooie spullen mannen!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-01-2018
Poolse_chauffeur.jpg

'Poolse chauffeurs voelen zich bedreigd'

Volgens de Poolse onderzoeksinstantie Inelo velt bijna een derde van de Poolse chauffeur zich onveilig tijdens…
Nieuws
11-12-2017
Poolse_chauffeur.jpg

Studie: 'Polen komt 100.000 chauffeurs tekort'

Volgens een studie van consultancybedrijf PwC kampt Polen met een gigantisch chauffeurstekort. Volgens de…
Nieuws
09-03-2020
PL2008_1-1400.jpg

Poolse Tarpan pickup

Heb je ooit gehoord van het automerk Tarpan? Ik ook niet, totdat ik er bijna over struikelde bij de fabriek van Volkswagen in het…