Truckersdag Staphorst 2018

Geplaatst door

Afgelopen vrijdag en zaterdag stond Staphorst bol van de trucks. De twee jaarlijkse Truckersdag Staphorst, georganiseerd door de chauffeursvereniging De Lichtmis was een groot succes. Er was heel veel moois te zien en de omstandigheden waren optimaal!

Het evenemententerrein was goed gevuld en de organisatie had het allemaal keurig geregeld. Zo was er een gratis shuttle service naar de parking, waren er gratis polsbandjes in verband met de verkoop van alcohol en was alles keurig afgehekt. Ook de sanitaire voorzieningen waren keurig geregeld. 

Dankzij het prachtige weer kwam het publiek ik grote getalen naar Staphorst om aldaar 'klapperpiep'n te kiek'n'. Dat staat voor het kijken naar klapperende pijpen, en die waren er ook voldoende. Op een afgezet stuk asfalt ronkten de V8 motoren, veelal zonder dempers. 

Anderen genoten meer in stilte, bijvoorbeeld van de fraaie oldtimers. Het plaatje van de dag is de dame in traditionele Staphorster klederdracht in een Kromhout van Redder Transport, ook uit Staphorst! Staphorst had het er maar druk mee, twee dagen lang. Hier een sfeer impressie.