Turks BMC presenteert Tugra serie

Geplaatst door

Maar liefst twee nieuwe trucks werden er onthuld op de IAA in Hannover, en beide komen ze uit Turkije. Naast de nieuwe Ford F-Max die verrassend tot International truck of the year werd gekroond toonde ook BMC een compleet nieuwe generatie. De Tugra wordt meteen breed neergezet in een groot aantal varianten.

Eigenlijk is het wel gek dat Ford slechts twee trucks van één model laat zien. Bij BMC wordt namelijk wel meteen een hele generatie getoond, van 4x2 tot 8x4 en met verschillende motoren van FPT en Cummins en een aantal cabine varianten. Net als Ford heeft ook BMC plannen om de Europese markt op te gaan met deze trucks. Een andere overeenkomst is dat ook dit merk hier nu nog niet te koop is, en dat er nog geen dealer is aangesteld. Voor de productie van de nieuwe generatie van BMC is een hele nieuwe fabriek gebouwd in Izmir.

De BMC ziet er op het eerste gezicht goed uit maar het is duidelijk een minder uitgerijpt product als wat wij gewend zijn van de Europese producenten. Wij schatten de kansen voor de BMC Tugra dan ook hoger in op de Oost Europese en Aziatische markt dan op de verwende Europese markt.