Ultieme trekker: MAN TGX 20.500 XXL Lion500Edition

Geplaatst door

 

Het nieuwe topmodel TGX 20.500 Lion500Edition

De TGX 20.500 XXL Lion500Edition is het nieuwe topmodel van MAN. Dit model is de opvolger van de succesvolle TGX 20.500 LLS PerformanceLion die MAN vorig jaar op de markt bracht. Het is een topmodel pur sang. Zo beschikt de imposante trekker over een unieke uitstraling met veel exclusieve details. Ook in technisch opzicht vormt de TGX 20.500 XXL Lion500Edition de benchmark binnen zijn klasse: hij is goed voor een vermogen van 368 kW/500 pk en het maximale koppel van 2.500 Nm is al bij 900 tpm beschikbaar. De trekker biedt de looks en het comfort van topklasse, is rondom luchtgeveerd en het GVW bedraagt 19,5 ton.

De MAN TGX 20.500 XXL Lion500Edition is voorzien van de D26 12,4 liter motor in de Euro 6c specificatie. De techniek is niet alleen indrukwekkend vanwege zijn vermogens- en koppelcijfers, maar door de combinatie van een relatief laag voertuiggewicht, de toepassing van EfficientLine-features als EfficientCruise en EfficientRoll en de geoptimaliseerde aandrijflijn ook vanwege het opvallend lage brandstof- en AdBlue-verbruik. Een andere belangrijke efficiency-factor is de nieuwste MAN TipMatic versnellingsbak met 14 overbrengingen en vooruitstrevende technologieën als SmartShifting, HSU en de EVBec motorrem, die zeer snel schakelen mogelijk maakt.

De MAN TGX 20.500 XXL Lion500Edition staat borg voor ongekend comfort en exclusieve afwerking. Hij beschikt standaard over de smaakvol ingerichte XXL-cabine met een stahoogte van 2,1 meter én een diepte van 2,0 meter. Het uitstekende veercomfort is terug te voeren op de luchtgeveerde vooras, die ook bijdraagt aan de goede wegligging.

MAN levert de TGX 20.500 XXL Lion500Edition standaard met een groot aantal veiligheidspakketten. Xenonverlichting, LED-dagrijverlichting, LED-contourverlichting en LED-achterverlichting verzorgen ultiem licht en zicht, net als de optionele lampen op het dak. Daarnaast zorgen de bermlamp, mistlampen, verstralers en de afslagverlichting voor gerichte extra verlichting.

Nieuwe achterwand

Nieuw in de MAN TGX 20.500 XXL Lion500Edition is een achterwand met nog meer bergruimte, een magnetron, een koffiezetapparaat, LED full colour omlijsting, 230 Volt stroomvoorziening, een TV scherm en een hangmat. In plaats van een bovenbed levert MAN een volledige kastenwand tegen de achterwand van de cabine. De basis omvat drie naar boven opklapbare deuren waarachter zich in totaal maar liefst 500 liter ruimte bevindt. In ieder vak bevinden zich vier bevestigingspunten waarmee het schuiven van spullen tot twintig kilo per vak is te verhinderen. Elk vak heeft zijn eigen LED lichtpunt; het rechter vak is afsluitbaar. Aan de buitenzijde is de kastenwand omlijnd door LED ambianceverlichting die door de chauffeur met een afstandsbediening naar zijn smaak is in te stellen.

ACC Stop and Go

MAN brengt optioneel ook extra entertainment aan boord met, de onder de kastenwand inklapbare LED 15,6 inch TV, een DVB-T2 antenne die de chauffeur tijdens zijn rustpauzes kan gebruiken. Bij het systeem behoort een DVD/CD speler, multimedia aansluiting via USB en een CI+ aansluiting voor Pay-TV. De bediening geschiedt met een infrarood afstandsbediening en het geluid komt uit de twee stereo speakers. Om ontspannen televisie te kunnen kijken tijdens de rust, levert MAN een speciale afneembaar TV-hangbed dat individueel door chauffeurs aanpasbaar is. De nieuwe ACC Stop & Go van MAN is super comfortabel en veilig. MAN levert het systeem standaard op de TGX 500LionEdition en biedt het optioneel aan op de modellen met de TipMatic 12+2 transmissie.