Van Wieren International overgenomen door AB Texel Group

Geplaatst door

AB Texel Group neemt Van Wieren International uit Emmeloord over per 1 november aanstaande. Hiermee verstevigt AB Texel zijn positie in het koel- en pootgoedtransport. Van Wieren International is gespecialiseerd in groupage transport op Italië met diepvriesproducten.

Naast koelers beschikt Van Wieren ook over schuifzeiltrailers voor het transport van aardappelen naar de Nederlandse havens om wereldwijd te worden verscheept. Onlangs nog vierde Van Wieren International het 75 jarige jubileum met een nieuwe Volvo FH trekker.

Peter van Wieren, directeur en eigenaar van Van Wieren International: “Ik heb deze stap gezet om in een zeer concurrerende markt onze klanten ook op de lange termijn te kunnen blijven bedienen en continuïteit te waarborgen voor onze medewerkers. Wij, de medewerkers en ik, blijven ons binnen AB Texel Group inzetten voor onze klanten. AB Texel Group en Van Wieren hebben voor een deel dezelfde klanten. Beide ondernemingen hebben kwaliteit hoog in het vaandel en zorgen goed voor hun medewerkers.”

Dennis Wetenkamp, directeur van AB Texel Group, vult aan: “Bij AB Texel Group zetten we in op verdere ontwikkeling van het pootgoedtransport. Ook het koeltransport is voor ons een groeimarkt. De overname van Van Wieren International sluit daar naadloos op aan. Daarnaast zien we bij Van Wieren International dezelfde nuchtere mentaliteit en drive als bij AB Texel Group. We hebben dan ook alle vertrouwen in een goede samenwerking.”

Het gelijknamige Van Wieren Special met de groene trucks blijft zelfstandig en buiten de overname. Beide ondernemingen opereerden al acht jaar zelfstandig.