Nieuws
30-03-2018 | Door Iep van der Meer

Tijdens de New York Auto Show toont Volkswagen de Atlas Tanoak Pickup. Het gaat hier om een zogenaamde full size pickup die de strijd aan zou moeten gaan met de gevestigde orde van General Motors, Ford en Ram. Productieplannen heeft VW nog niet, het gaat slechts om een concept car die de meningen van het publiek moet peilen.

Toch past het wel in de wereldwijde bedrijfswagen plannen van VW. Het pickup segment voor die echte grote jongens is enorm in de USA en daarin is best ruimte voor een nieuwe speler. Die markt wordt gedomineerd door Ford, General Motors met Chevrolet en GMC en RAM, maar ook andere merken zoals Toyota, Honda en Nissan doen leuk mee. De nieuwe Volkswagen pickup is gebaseerd op een grote SUV die VW in Amerika al op de markt heeft, de Atlas. 

De Atlas SUV wordt gebouwd in Tennesee en is leverbaar met vier- en zes-cilinder motoren tot 284 pk, in combinatie met een achttraps automaat. Met die automaat is niks mis maar als VW serieus aan de bak wil met de pickup dan zal een V8 niet mogen ontbreken in het programma.

De eerste foto's van de nieuwe Atlas Tanoak pickup zien er veelbelovend uit en het zou ons niks verbazen als deze nieuwe VW gewoon in productie gaat.

Meer op iepieleaks.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-10-2019
IEP_8620-1400.jpg

Geslaagde miniatuur auto show Drachten

Zaterdag 5 oktober werd in Drachten een grote miniatuur auto show en beurs georganiseerd. Het evenement is enorm…
Nieuws
13-02-2024
Ford Pickup-1400

Dit zijn de 3 populairste pick-ups van Nederland

De populariteit van pick-ups neemt in Nederland de afgelopen jaren behoorlijk toe. Hoewel het nog altijd…
Nieuws
25-10-2016
MB1-1400.jpg

Mercedes X-Class pickup

Ok, het is geen BIGtruck maar wel degelijk wat ze in de USA een 'pickup truck' noemen, deze nieuwe Mercedes X-Class. Vanavond werd…