Nieuws
21-09-2015 | Door Iep van der Meer

Volvo Trucks toont op de komende BedrijfsautoRAI veel technische highlights. De noviteiten concentreren zich voornamelijk op het bouwsegment. Volvo richt zich op trucks met dubbele voorassen, op vijfassers en Volvo kan nu EBS aanbieden voor een trommelremsysteem.

Voor Volvo-trucks met dubbele voorassen is de maximale technische capaciteit toegenomen van 18 tot 20 ton. Klanten profiteren volgens Volvo van de verbeterde productiviteit en de extra flexibiliteit. De extra capaciteit vertaalt zich rechtstreeks in extra inkomsten, wat volgens Volvo waardevol is bij het transporteren van zware materialen voor bouwwerkzaamheden.

Om in Nederland te voldoen aan de vraag naar zwaardere trucks in de bouw komt Volvo Trucks nu met 5-assige combinaties af fabriek. De trucks hebben een gestuurde naloopas en kunnen worden voorzien van twee typen luchtvering: een standaard GR-luchtvering en een luchtvering voor offroad toepassingen. Dit laatste type G2-luchtvering heeft een hoge bodemvrijheid van 300 mm. Bovendien is de luchtbalg verder naar voren geplaatst wat dit type geschikt maakt voor plaatsing voor een asfaltmachine.

De twee voorassen van de 5-assige combinaties kunnen maximaal 20 ton aan en de drie achterassen maximaal 36 ton, met een hogere capaciteit en meer flexibiliteit voor de klanten als resultaat. Deze oplossing is ook geschikt voor betonmixers en trucks met grote kranen die een uniforme aslastverdeling vereisen.

Nu kunnen klanten die trommelremmen verkiezen vanwege hun werk in stoffige en natte omstandigheden, ook profiteren van de voordelen van Volvo's Electronic Brake System (EBS). De elektronica van dit systeem geeft toegang tot een reeks intelligente functies zoals Hill Start Aid voor een betere beheersing op steile hellingen. De veiligheid is ook verbeterd dankzij de integratie van motorrem en retarderfunctie, wat bekend staat als Brake Blending. Naast de verbeterde remfunctie biedt EBS in combinatie met de trommelremmen ook de mogelijkheid van Volvo Dynamic Steering (niet met aandrijving op de voorwielen). Bovendien verloopt het schakelen volgens Volvo efficiënter doordat de informatie voor I-Shift deels afkomstig is van het EBS-systeem.

Volvo toont verder de I-Shift transmissie met dubbele koppeling en andere technieken die we vorig jaar al op de IAA zagen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-01-2019
Volvo_FM_LNG_St_van_den_Brink1LR.jpg

Veertien Volvo LNG-trucks voor St van den Brink

St van den Brink uit Ermelo voegt veertien Volvo LNG-trucks toe aan de vloot. De levering komt tot stand…
Nieuws
19-06-2018
T2018_0242.jpg

Speciale jubileumversie van Volvo FH

Om de introductie van de Volvo FH in 1993 – een kwart eeuw geleden – te vieren, brengt Volvo Trucks de Volvo FH 25…
Nieuws
06-10-2020
nieuwe-volvo-fm-wesseling-logistics.jpg

Elf nieuwe Volvo trucks voor Wesseling Logistics

Wesseling Logistics & Warehousing uit Sassenheim heeft onlangs negen nieuwe Volvo’s FM aangeschaft.…