Vrijspraak voor berger Joh. van der Zand

Nieuws
15-12-2017 | Door Tim de Jong

Bergingsbedrijf Joh. van der Zand uit Buren is vrijgesproken in een zaak die tegen het bedrijf was aangespannen over mogelijke verzekeringsfraude.

Het Openbaar Ministerie beschuldigde Van der Zand ervan dat het kortingen die het zelf kreeg van collega bergers die klussen voor klanten van Van der Zand in het buitenland uitvoerde, niet werden doorberekend aan de verzekeraar.  Hiervoor werd een boete van 75.000 euro geëist.

Beide bestuurders van het bedrijf wisten echter te bewijzen dat ze niets verkeerd hebben gedaan. Bewezen werd ook dat het bedrijf als uitermate degelijk en eerlijk bekend stond bij een grote klantenkring uit de transportsector. Dit heeft ertoe geleid dat Van der Zand werkte met een eigen alarmcentrale die klanten letterlijk en figuurlijk uit de brand hielp, maar niet altijd met eigen mensen en materieel. Vaak werden derden op de bergingsklus gezet. Die verstrekten Van der Zand weer een zekere korting.

De rechtbank kon slechts constateren dat het beschuldigde bedrijf geen blaam trof, dat de administratie op orde is en dat er nooit geld is weggesluisd. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-01-2018
TVM-gebouw.jpg

TVM start eigen alarmcentrale

TVM verzekeringen is op 1 januari gestart een eigen alarmcentrale om, zoals het bedrijf zegt,  'nog slagvaardiger klanten…
Nieuws
20-06-2019
670_2019_Steenhoven_Pernis_004.jpg

Volvo FH500 8x4 bergingstruck voor Steenhoven

Steenhoven Garage- en Takelbedrijven heeft een Volvo FH 500 8x4-bergingstruck in gebruik genomen. De truck…
Nieuws
06-04-2018
Acea-trucklineup.jpg

Truckkartel: Eerste slag voor truckindustrie

Tijdens een zitting van Amsterdamse rechtbank is MKB Claim er niet in geslaagd om de truckfabrikanten te…