Nieuws
17-11-2022 | Door Iep van der Meer

Van Brenen uit Doorn heeft een Iveco X-Way portaalarm truck op de weg gezet. De nieuwe Iveco werd op de verjaardag van chauffeur Luca van Brenen aan hem overhandigd. Als dat geen verjaardagscadeau is!

Brenen BV heeft een wagenpark van 12 voertuigen. Dat zijn verhuis- en perswagens en trucks met een haakarm- en portaalsysteem. Het overgrote deel van het wagenpark bestaat uit Iveco voertuigen. "Dit komt omdat we altijd goed contact hebben met Iveco. We worden altijd snel geholpen bij de garage en we hebben echt een goede band opgebouwd."

De Iveco X-Way heeft een 420 pk 11 liter motor. De nieuwe truck heeft een ON+ configuratie. Dit betekent dat hij een grotere oprijhoek en bodemvrijheid heeft dan de ON configuratie. Ook voorziet deze configuratie in een verbeterde bumperbescherming. Het nieuwe voertuig van Van Brenen heeft een wielbasis van 3800 mm. De X-Way is erg compleet uitgevoerd met verschillende extra opties. Deze zijn onder andere een aslast weegsysteem, Radio Hi-Connect met navigatie, Hybride bumper en de rocking-mode functie. Met de rocking-mode functie kun je wanneer je vastzit het voertuig aan het wiegelen brengen, waardoor je los kunt komen en je weg verder kunt vervolgen.

Turbostar

Het voertuig is uitgevoerd in de kenmerkende huisstijl van Van Brenen. Daarnaast heeft Luca zelf ook nog wat aan het uiterlijk van de nieuwe truck gedaan. Zo heeft de truck Alcoa Durabright aluminium velgen die zorgen voor een mooie uitstraling. Daarnaast zijn deze ook lichter dan stalen velgen wat zorgt voor meer laadvermogen. Verder zijn diversen onderdelen wit gespoten, zoals de zonneklep, spatborden, spiegelkappen en de grill. Voor de oplettende kijker zit er nog een leuk detail bij de truck: een geel, rood, blauwe streep: een knipoog naar de oer- Iveco, de TurboStar.