Jan Krediet in Amerikaanse handen

Nieuws
17-06-2023 | Door Iep van der Meer

Logistiek dienstverlener Jan Krediet, met vestigingen in Steenwijk en Venlo is sinds 6 juni in Amerikaanse handen gevallen. Het bedrijf werd overgenomen door Logistics Plus. De beide bedrijven werkten al geruime tijd samen en verwachten dat de overname de positie van beide ondernemingen zal versteken.

Jan Krediet is een toonaangevende Europese logistieke dienstverlener in de segmenten meubels, keukens, projectinrichting, forwarding, warehousing en value added services met vestigingen in Steenwijk, waar het hoofdkantoor staat, en in Venlo. Het bedrijf is onderdeel van het wereldwijde meubel-logistieke netwerk Mach 3000 en heeft de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Jan Krediet heeft ruim 100 medewerkers en 40 miljoen euro omzet.

Logistics Plus (LP) uit Erie, Pennsylvania, is een zeer succesvolle en grote, snel groeiende logistieke dienstverlener, die wereldwijd opereert en op ieder continent meerdere vestigingen heeft. LP heeft ruim duizend medewerkers en een half miljard dollar omzet. Net als Jan Krediet onderscheidt LP zich door ondernemerschap en innovatie, waardoor het in staat is de doelstellingen van klanten logistiek waar te maken.

Samenwerking sinds 2016

Dat er al sinds eind 2016 een succesvolle samenwerking bestaat  tussen de bedrijven, maakt deze overname speciaal. De ondernemingen delen kernwaarden waarin klant en medewerker voorop staan. Op diverse niveaus van de organisaties bestaan al zeer goede werkrelaties. LP maakt sinds een aantal jaren deel uit van het Mach 3000-meubelnetwerk en ziet Jan Krediet als een uitstekende mogelijkheid om haar positie binnen Europa te versterken en uit te bouwen. Jan Krediet blijft een Nederlandse onderneming, maar nu met een Amerikaanse eigenaar.

Naam Jan Krediet blijft voortbestaan

Yuriy Ostapyak, CEO van Logistics Plus, roemt de reputatie van Jan Krediet. “Die is indrukwekkend. Bovendien heeft het bedrijf een sterke voetafdruk in markten waar we een aanzienlijk potentieel zien voor toekomstige groei. We zijn onder de indruk van wat het managementteam de afgelopen jaren heeft bereikt. We kijken ernaar uit om onze positie in Europa met Jan Krediet te ontwikkelen.” Ostapyak beschouwt het als vanzelfsprekend dat “de ijzersterke naam” Jan Krediet blijft bestaan. Of dat ook geldt voor de kenmerkende kleurstelling van de trucks zal de toekomst uitwijzen.



 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-03-2023
Thom Mulder

Expeditie Thom Mulder en Zn naar VSDV

Expeditie Thom Mulder en Zn uit Oosterwolde (Frl.) is overgenomen door VSDV. Alle activiteiten, inclusief de 11 trucks…
Nieuws
24-11-2023
20337-volvo-fh16-combex-zwaartransport-kruipversnellingen

Combex naam verdwijnt

De naam Combex verdwijnt van de trucks. Sinds de overname van Combex Bouwlogistiek in mei 2019 door de AB Texel Group werd er al…
Nieuws
07-01-2021
Abbekas_forvarv_002_1400_2-1400.jpg

Abbekås åkeri overgenomen door Tempcon Group

Overnames zijn aan de orde van de dag en dat geldt niet alleen voor Nederland. Ook in Zweden vormen zich enorme…