Jubileum MAN van Den Engelsen in Assen

Nieuws
26-07-2024 | Door Iep van der Meer

Den Engelsen Bedrijfswagens viert dit jaar zijn vijfjarig jubileum met de onthulling van een bijzondere jubileumtruck. De speciale MAN TGX 18.640 GX LL wordt dit weekend gepresenteerd op het Truckstar Festival in Assen en zal het pronkstuk zijn op de stand van MAN.

Een Uniek Ontwerp

De basis van de jubileumtruck vormt een 640 pk sterke MAN TGX 18.640 met luchtvering rondom en de extra ruime GX-cabine, voorzien van vele comfortopties voor de chauffeur. Hoewel de MAN TGX van zichzelf al indrukwekkend is, bracht Van der Heijden Truckstyling de truck naar een geheel nieuw niveau. De stoere voorkant is uitgerust met een onderlip, klassieke zonneklep, een traditionele lichtbak, verstralers, zwaailampen verwerkt in dakspoiler, luchthoorns en meegespoten Michelin-poppetjes. Aan de achterkant is de cabine gladgetrokken en voorzien van een custom slangenrek, staande uitlaatpijpen, traanplaatafdekking en een Deense bumper. 

Wat deze truck extra speciaal maakt, is het unieke custom spuitwerk in de huisstijlkleuren van Den Engelsen, verzorgd door TCD (Truck Color Design) uit Kelpen-Oler. Dit spuitwerk zorgt voor een opvallende en indrukwekkende verschijning die het jubileum van Den Engelsen Bedrijfswagens op passende wijze onderstreept. 

Presentatie op het Truckstar Festival

De jubileumtruck is dit weekend te bewonderen op het Truckstar Festival in Assen als paradepaardje op de stand van MAN. Verder is de jubileumtruck de komende weken te zien bij Truckshow Liessel en Truckshow Wijchen. Bezoekers zijn van harte welkom om de truck van dichtbij te bekijken en de fijne details van het vakmanschap te bewonderen.  

Over Den Engelsen Bedrijfswagens

Den Engelsen Bedrijfswagens is gespecialiseerd in MAN en Volkswagen bedrijfswagens. Het familiebedrijf werd opgericht in 2019 na de overname van vier MAN-vestigingen en het Volkswagen Bedrijfswagencentrum in Eindhoven van Pon. Inmiddels heeft Den Engelsen vijf MAN vestigingen in Zuidoost-Nederland. Het bedrijf biedt een compleet aanbod van diensten, waaronder verkoop, levering en onderhoud van bedrijfswagens en praktische rijvaardigheidstrainingen. Daarnaast is het bedrijf de afgelopen jaren uitgebreid met Den Engelsen Verhuur en Den Engelsen Top Used. Hierdoor kan het bedrijf nu ook verhuurdiensten, in- en verkoop van gebruikte voertuigen, en rijvaardigheidstrainingen aanbieden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
23-07-2024
mantgxcommandernextlevel-2-1400

MAN met Commander Next Level naar Assen

MAN introduceert tijdens het Truckstar Festival de TGX Commander Next Level. Deze nieuwste Commander is een echte…
Nieuws
28-07-2019
67873864_2304600092990182_1996709731606986752_n.jpg

Assen was weer tropisch en druk

Het 39e Truckstar Festival in Assen was weer één groot tropisch feest. In een zinderende hitte wisten duizenden zich te…
Nieuws
29-07-2024
IEP_9032-1400

Broshuis ging met 140 combinaties naar Assen

Het afgelopen weekend stond het TT Circuit van Assen weer volop in het teken van de trucks. Ruim 2000 vrachtwagens…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.