Jubileum-Volvo voor Van der Heijden Hapert

Nieuws
13-06-2022 | Door Tim de Jong

Nu Van der Heijden Transport & Logistiek uit het Brabantse Hapert 90 jaar bestaat, was dat aanleiding om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Een hele speciale Volvo, die wel gewoon dagelijks aan het werk moet. 

Het resultaat mag er zijn. Directeur Gert-Jan van der Heijden werkte in dit project samen met Koen de Nijs. “De bedoeling is dat deze Volvo op truckshows komt te staan en voor reclame-doeleinden wordt gebruikt”, zegt Van der Heijden, “maar hij moet ook gewoon dagelijks aan het werk.” Onze medewerker Geertje Delen maakte bijgaande foto’s. De special paint laat een eerbetoon zien aan Servaas van der Heijden, een oud directeur van het bedrijf, die dit jubileum niet meer mocht meemaken helaas. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een wagenpark van 120 trekkende eenheden, meest van de merken Volvo en DAF. De meeste trucks rijden dagelijks in de Benelux, er gaan er ook naar Frankrijk en Duitsland.

Welke chauffeur?

Toen de schitterende Volvo met 500 pk Turbo Compound motor gereed was, moest bekeken worden wie ermee zou gaan rijden. Lang dacht van der Heijden daar niet over na. “Met Niels Wouters hebben we iemand in huis die hier al sinds veertiende werkzaam is. Hij beschikt over het juiste Van der Heijden gevoel. Dat blijkt ook wel, want hoewel deze Volvo nu dagelijks onderweg is, kun je er nog geen krasje aan zien. Dat is natuurlijk wat het verschil maakt!

Foto’s: Geertje Delen Truckpictures