Jubileumfeest Tukker Truckers gepland op 11 en 12 september

Nieuws
08-03-2021 | Door Tim de Jong

Chauffeursvereniging Tukker Truckers bestaat dit jaar veertig jaar en dat is aanleiding voor een mooi evenement. Om het zekere voor het onzekere te nemen, worden data in september vastgelegd. Zij stuurden ons bijgaand bericht:  

In de loop der jaren zijn we gewend geraakt aan jubilea van verenigingen en bedrijven. De naoorlogse vrijheid maakte dat allerlei (goede) initiatieven levensvatbaar bleken te zijn. Zo ook de oprichting van de Tukker Truckers, nu 40 jaar geleden. Een vereniging die zich vooral richtte op chauffeurs in het Oosten en het oplossen van hun problemen (*1)

Nu is het vieren van een jubileum in deze periode niet eenvoudig. Wijze mannen (vrouwen) blijven voorspellen wanneer we het einde van de Corona pandemie mogen verwachten en ze zitten er allemaal naast. Geen motivatie zou je zeggen maar door af te wachten tot het eindelijk wel mogelijk is, zou het kunnen zijn dat we veel verliezen wat met moeite is opgebouwd.

Mooi voorbeeld is de truckrun van de Tukker Truckers dat is uitgegroeid tot een prachtig evenement waar velen trots op mogen zijn. In 2020 was het niet mogelijk om van start te gaan maar door (met vrachtwagens) alle “bijrijders” in de diverse zorgcentra een ijsje te brengen, werd de truckrun niet vergeten.

40 jaar

Het organiseren van een truckersevenement met honderden deelnemende chauffeurs, de nodige programma-onderdelen en vertier voor jong en oud, heeft heel wat voeten in de aarde. Plandata zijn nu 11 en 12 september 2021 en het aantal vrachtwagens zou op 500 Max. moeten liggen (*2)

De eerste gedachte is, waar kun je zoiets houden. Nu was er vroeger een vliegveld in Twente (*3) en omdat piloten nu eenmaal heeeel veel ruimte nodig hebben om te kunnen manoeuvreren (chauffeurs zijn daar handiger in) werd deze mogelijkheid onderzocht.

Tijdens het bezoek werd al snel duidelijk dat het voorgenomen plan hier perfect uitvoerbaar was. Bovendien waren er legio mogelijkheden voor de diverse programmaonderdelen (*4) Voorzichtig werden al wat gebieden gereserveerd, de organisatie van de Tukker Truckers raakte gedurende het onderzoek enthousiast en besloten is om er voor te gaan onder de titel: “Trucks@Twenthe”

Inschrijven voor Trucks@Twenthe kan via " target="_blank" rel="noopener noreferrer">www.tukker-truckers.nl

Voorbehoud

Gezien het grillige verloop van corona kan er nog van alles gebeuren. De op het moment van organiseren vigerende wetten moeten nageleefd worden. Wij blijven vol vertrouwen maar als de planner van het vaccinatieprogramma later bij een transportbedrijf gaat werken komen de chauffeurs nooit meer thuis.

(*1) Door het parkeerbeleid van Gemeenten ontstonden landelijk problemen. Om hier hoofd aan te bieden zijn rond deze periode veel chauffeursverenigingen opgericht.

(*2) Aankomst op vrijdag, gezamenlijk ontbijt op zaterdag en zondag, barbecue op zaterdagmiddag en op zondagmiddag vertrek.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-08-2020
Tukker1.jpg

Tukker truckers delen ijsjes uit in Twentse zorgcentra

Normaal gesproken organiseren de Tukker Truckers in de zomer een truckrun voor hen voor wie in een…
Nieuws
11-09-2021
TT1.jpg

Tukker truckers vieren 40-jarig bestaan in stijl

De Twentse Tukker-Truckers bestaan dit jaar veertig jaar. Voor het eerst leidde dat tot een truckmeeting…
Nieuws
11-09-2021
TT1.jpg

Tukker truckers vieren 40-jarig bestaan in stijl

De Twentse Tukker-Truckers bestaan dit jaar veertig jaar. Voor het eerst leidde dat tot een truckmeeting…