K&DTC Groep intensief bezig met hulptransporten

Nieuws
14-03-2022 | Door Iep van der Meer

Koning & Drenth BV en DTC Surhuisterveen BV hebben twee combinaties uit de planning vrijgemaakt voor hulpgoederen transporten naar de Oekraïnse grens.

Het lot van de Oekraïnse bevolking en de vluchtelingen houdt ons behoorlijk bezig. Veel organisaties zijn bezig om met man en macht spullen in te zamelen, maar die moeten dan ook nog vervoerd worden. Transporterend Nederland laat zich van zijn goede kant zien door materieel ter beschikking te stellen. 

De goederen worden ingezameld door allerlei organisaties in Noord Nederland zoals de Politievakbond, 41 Club Winschoten en Bikers for Animals uit Groningen. Ook het bedrijfsleven draagt bij aan de goederenstroom. Zo doneerde Intertras 130 nieuwe matrassen voor de vluchtelingen.

De K&DTC zet de twee combinaties hier voor in en er zijn inmiddels al meerdere ritten gedaan naar de Pools- Oekraïnse grens. De trucks worden bemand door chauffeurs die zich vrijwillig hebben aangemeld. De eerste twee ritten werden uitgevoerd door de directie van het bedrijf om zo ervaring en kennis op te doen. Niet alleen om de chauffeurs beter te kunnen adviseren, maar ook om de hulporganisaties te helpen bij het stroomlijnen van de logistiek.

Er worden op dit moment vanuit heel Nederland goederen transporten georganiseerd en het is van het grootste belang dat de afzenders en de ontvangers goed contact hebben. Alleen op die manier kunnen de goederen worden verstuurd waar het meest behoefte aan is. Het is ronduit triest dat er in Europa hulptransporten nodig zijn maar wat mooi dat het bedrijfsleven zijn nek uit steekt! Eerder schreven we al over de hulptransporten van chauffeur Nicky Aarts, klik hier!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
01-03-2022
DAF_CF_Army_truck_-1400_1.jpg

Maak geen foto's van militaire transporten!

Momenteel zijn er allerlei militaire transporten onderweg naar het Oosten van Europa. Het Poolse leger roept…
Nieuws
07-03-2022
Duitsland-parkeren_LR.jpg

Behandel chauffeurs uit Rusland, Belarus en Oekraïne normaal

Nu de oorlog is wat het is, rijden er her en der nog trucks uit Rusland, Belarus en Oekraïne…
Nieuws
09-03-2022
Nicky1.jpg

Reportage: Hulptransport naar Radymno, oost Polen

Chauffeur Nicky Aarts vertrok met zijn voormalige werkgever Alex van Helvoirt afgelopen zondag vanaf…