Karin Rådström nieuwe CEO Daimler Truck

Nieuws
05-09-2024 | Door Iep van der Meer

De Zweedse Karin Rådström wordt per 1 oktober de nieuwe grote baas van Daimler Truck, het concern waar Mercedes-Benz Trucks, Freightliner, Setra, Western Star, Fuso en Bharat Benz onder vallen. Daarmee is Daimler Truck een wereldwijd opererend bedrijf met in totaal 100.000 medewerkers.

Karin Rådström werkte voordat ze naar Daimler Truck kwam voor Scania als Executive Vice President, Head of Sales & Marketing. Na een aantal carrière tussenstapjes kwam ze in februari 2021 terecht bij Dailmler Truck als Lid van de raad van Management en CEO van Mercedes-Benz Trucks. Op dit moment is Martin Daum nog CEO van de hele groep. Hij startte in 1987 voor wat toen nog Daimler-Benz heette en was onder andere de grote baas van Freightliner in Amerika. Onder zijn leiding steeg het marktaandeel van dat merk van 30 naar 40%, ondermeer door een steeds verdere integratie van Europese systemen in de trucks.

Martin Daum geeft het stokje binnenkort over aan de sportieve Zweedse Karin Rådström. Wij hebben haar leren kennen als bijzonder toegankelijk en vriendelijk. Karin is een fanatieke roeister en ze is in het bezit van een vrachtwagen rijbewijs. Tijdens de aftrap van de Europese roadshow met de eActros 600 reed ze zelf de eerste kilometers met de truck.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
21-03-2023
kamaz_k5_po_sankcjach

Kamaz kopieert Cummins en gaat door

Kamaz had tot voor de oorlog in de Oekraïne een vruchtbare samenwerking met Daimler Trucks. Met het uitbreken van de…
Nieuws
09-04-2024
Actros L 1848 (1)-1400

Daimler verkoopt minder trucks, vooral in Azië

In het eerste kwartaal van 2024 verkocht Daimler Truck 13% minder voertuigen
Nieuws
04-03-2021
Acea-trucklineup.jpg

Truckkartel: Duitse vervoerders claimen 160 miljoen bij Daimler

In Duitsland bestaat een samenwerkende groep van transpoortbedrijven onder de naam Elvis.…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.