Komt er naast de DAF XD ook nog een XC?

Nieuws
12-08-2022 | Door Tim de Jong

DAF Trucks loopt zich warm voor de introductie van de volgende nieuwe truckserie de XD. Die zal in ons deel van de wereld uiteindelijk de CF gaan opvolgen. Bij diverse klanten rijden al enkele exemplaren rond. Maar blijft het bij de XD, of heeft DAF nog meer verrassingen in petto?

Onze gewaardeerde collega’s van Bouwmachineweb.com zagen dat DAF voor het eerst in zijn bestaan is ingeschreven als standhouder op de Bauma, de reusachtige beurs voor bouwmachines die een maand na de IAA in München wordt gehouden. De collega’s schrijven dat dit heel goed kan duiden op een DAF XC, naast de XD, waarbij de ‘D’ staat voor distributie. In eerdere instantie maakten ze ook bijgaande foto. Een prototype van de XD die rijdt bij A. Jansen uit Son.

Construction

De C van Construction staat dan voor een variant met rechte voorassen en een stalen bumper, waarin de koplampen nog eens extra beschermd zijn. Verder zou een XC een overstap op de cabine moeten krijgen waardoor de chauffeur veilig in zijn laadbak kan kijken of kan opstappen naar een laadkraan. Opvallend is tot slot dat er verder relatief weinig bouwtruckfabrikanten op de Bauma staan. DAF zou dus een mooi momentum kunnen pakken daar.