Nieuws
07-06-2022 | Door Iep van der Meer

Legro, specialist in substraten en dekaarde, heeft zes nieuwe Volvo's in gebruik genomen, namelijk vier Volvo FH trekkers en twee L110H wielladers van hetzelfde merk. De trucks zijn geleverd door  BAS Truck Center en de wielladers door SMT Nederland.

Legro kiest daarmee voor één merk met twee leveranciers, want hoewel zowel de trucks als de wielladers het zelfde logo hebben worden ze ieder door een andere organisatie vertegenwoordigd. Legro voert het transport in eigen beheer uit. “Elke week vervoeren wij honderden containers naar bestemmingen over de hele wereld; over land en over zee. Veertig vrachtwagens zorgen voor de aanvoer van grondstoffen naar onze productielocaties en de levering van substraat aan onze klanten in Noordwest-Europa. Onze eigen logistieke planning zorgt ervoor dat we zeer snel, 365 dagen per jaar, kunnen reageren op vragen en wensen van onze klanten en leveren wanneer zij dat willen,” aldus Franc Swinkels van Legro.

Eerste Volvo's 

Legro neemt voor het transport vier Volvo FH 500-trekkers met  Turbo Compound-motor in gebruik, waarvan de eerste recent is geleverd. De trucks worden zowel geleverd  als 4x2- en als 6x2-trekkers. Het zijn de eerste Volvos voor Legro, een keuze die onder meer werd gemaakt op basis van een succesvolle demo met de Volvo FH. “De mogelijkheid om een demo truck in de praktijk te testen helpt om chauffeurs bij het proces te betrekken, zeker omdat we op dat moment geen Volvo-trucks hadden. De chauffeurs zijn zeer enthousiast: de Volvo FH biedt echt next-level comfort. We zijn ook zeer benieuwd naar de verbruikscijfers in de praktijk aangezien de Turbo Compound-motor bekend staat om het lage verbruik.”

Compleet 

De Volvo’s FH zijn compleet uitgerust en combineren comfort voor de chauffeur met veiligheid. Zo zijn de trucks voorzien van lederen interieur, luxe chauffeursstoel en luchtgeveerde vooras. Voor optimaal zicht en veiligheid is gekozen voor het Active Safety-pakket met uitgebreide veiligheidsfuncties en het Visibility Propakket, met onder meer dodehoekcamera. De keuze voor Volvo-trucks is ook ingegeven door de band met BAS Truck Center.  Onze chauffeurs krijgen bij de aflevering een uitgebreide instructie welke weer gekoppeld is aan het Code 95 programma.” 

Nieuwe wielladers 

Voor het laden van substraat en andere werkzaamheden op productielocaties heeft Legro twee nieuwe Volvo L110H wielladers in gebruik genomen. De Volvo L110H wielladers combineren maximaal comfort met zicht en productiviteit. De wielladers zijn onder meer voorzien van luchtgeveerde ISRI-stoel en Comfort Drive Control (CDC). CDC zit op de linkerarmsteun van de stoel. Hiermee kan de machinist de machine naar links en rechts sturen zonder het stuur te hoeven gebruiken. Dat maakt het werk ergonomischer, vooral bij veel en kort draaien.