Let op: Fouten in verwerking Code 95 op rijbewijs

Nieuws
04-06-2021 | Door Tim de Jong

Transport & Logistiek Nederland zegt dat het medio mei constateerde dat de RDW de Verklaring van Nascholing (VvN), die nodig is om de code 95 te vernieuwen, op een foutieve manier verwerkt wordt in hun systeem. Dit heeft geleid tot uitgifte van rijbewijzen waar de einddatum van de code 95 niet klopt.

TLN en CBR hebben geconstateerd dat er een fout in de software van het RDW-systeem zit. Helaas is deze fout tot op heden nog niet opgelost. Omdat er veel klachten binnenkwamen, heeft TLN samen met het CBR gezocht naar een praktische, tijdelijke oplossing.

Tijdelijke oplossing

Chauffeurs die een foutief rijbewijs hebben ontvangen, kunnen zich rechtstreeks melden via info@rdw.nl. Het is daarbij verstandig, zegt TLN, om een scan van zowel het oude als het nieuwe rijbewijs mee te sturen en in de mail duidelijk te vermelden dat de Code 95 op een foutieve manier is verlengd. Er is bij de RDW een procedure opgesteld, waarbij de einddata worden gecorrigeerd in het Rijbewijsregister en de extra kosten voor het vervangen van het rijbewijs worden gecompenseerd.

De RDW zoekt momenteel naar een oplossing voor chauffeurs uit de doelgroep die nu nog niet bij de gemeente zijn geweest, om te voorkomen dat er een achteraf een herstelactie nodig is. Zodra hierover nieuws te melden is, meldt TLN dat.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-01-2019
Richard_Kwast.png

'CBR traag met rijbewijsafhandeling'

Op 1Vandaag was gisteravond een reportage te zien over de trage procedures bij het CBR. Daardoor zitten chauffeurs…
Nieuws
18-11-2020
prawo-jazdy-kolekcjonerskie-holenderskie-1_copy.jpg

Rijbewijs kopen kan nog steeds

BIGtruck schreef al eerder over het kopen van rijbewijzen en bestuurderskaarten, maar nu blijkt dat dit nog steeds gewoon…
Nieuws
22-04-2019
tachograaf_header_1.jpg

CBR en KIWA tonen aan: Geen monopolie graag

De branche is de afgelopen tijd in de greep geweest van de veel te late levering van werkplaatskaarten door…