Lichtjesparade door Noord Friesland

Nieuws
29-12-2018 | Door Iep van der Meer

De laatste zaterdag van het jaar reden maar liefst 150 verlichte vrachtwagens hun rondje langs allerlei verlichte objecten in het Friese landschap. De rit ging vanuit Leeuwarden waar de deelnemers werden uitgezwaaid door Martsje 'Oant Moanr' Paulusma, inderdaad, de dochter van Piet.

De organisatie van het verzamelen en de begeleiding onderweg was in de vertrouwde handen van de Chauffeurs Vereniging Friesland. Oud voorzitter Klaas Hoekstra kan het niet laten en hij was dan ook weer druk bezig met het regelen van het inparkeren. Na een kop koffie ging de rit met 150 combinaties naar het Noorden van de provincie waar de lange rit langs de oude Waddendijken begon.

Sommige deelnemers hadden er echt werk van gemaakt met lichtslangen langs de laadbakken. Anderen hebben altijd al een soort feestverlichting aan boord, en deze avond kneep de politie daar een oogje voor dicht. Het hele evenement trok heel wat bekijks in de dorpen langs de route. Hier een kleine sfeer impressie.

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-02-2024
Uitnodiging

Klaas en Jannie Hoekstra nemen gas terug bij de CVF

De Chauffeurs Vereniging Friesland bestaat 40 jaar, en in al die jaren waren de bezielende krachten…
Nieuws
15-12-2017
medicijnen.jpg

TLN waarschuwt chauffeurs met medicatie

Beroepschauffeurs met een legale medicatie lopen het risico dat hun rijbewijs wordt ingenomen na een test onderweg.…
Nieuws
26-11-2018
vroempoen.jpg

Files oplossen? Rekeningrijden!

Al eerder hadden we het op deze plek over de files. Inmiddels was er een satirische uitzending van Arjen Lubach over dit…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.