Mack Granite standaard met Crawler

Nieuws
22-05-2016 | Door Iep van der Meer

Het Amerikaanse merk Mack maakt deel uit van Volvo. Het is dan ook geen verrassing dat de bouwvoertuigen van dit merk voortaan standaard voorzien worden van de nieuwe I-Shift Crawler, al heet dat in de USA heel anders.

Bij Mack noemen de de Volvo I-Shift versnellingsbak de mDrive, en zo heeft ook Renault met zijn 'Optidriver' een eigen naam voor exact dezelfde versnellingsbak. Nieuw is dat de Mack Granite trucks, en dat zijn de bouwvoertuigen van Mack, voortaan standaard de mDrive met Crawler gemonteerd krijgen. Daarmee neemt Mack een mooie voorsprong op de competitie want met die crawler gears wordt zo'n bouwvoertuig een heel stuk potenter. Het maakt wegrijden onder extreme omstandigheden erg eenvoudig en het scheelt slijtage van de koppelingsplaten. 

Toch mooi om te zien hoe Volvo de wereldwijde markt bespeelt met verschillende merken die ieder voor zich sterk zijn in hun eigen segment. Zo is de Mack Granite zeg maar wat de Volvo FMX hier in Europa is, namelijk de stoere beul voor de bouw.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
14-09-2017
Mack_Anthem.jpg

Mack onthult de 'Anthem'

In Amerika heeft Mack de Anthem truckserie onthuld. Het gaat om een lange afstandstrekker waarbij de klant kan kiezen uit motoren…
Nieuws
14-10-2016
Western-Star-Bandit1LR.jpg

Western Star eert Smokey and the Bandit

Dik 35 jaar sinds velen in de bioscoop heerlijk konden lachen om Smokey and the Bandit, komt het Amerikaanse truckmerk…
Nieuws
27-06-2023
SuperTruck-Landing-Page-552-thermal-brake

International Super Truck II rijdt 1 op 6,8!

Het Amerikaanse vrachtwagenmerk Navistar toont met de International Super Truck II hun visie op de toekomst.…