Mammoet Ferry koopt honderd Krone huckepacktrailers

Nieuws
11-05-2022 | Door Tim de Jong

Mammoet Ferry Transport uit Rotterdam schafte onlangs honderd Krone ProfiLiner trailers aan die zowel geschikt zijn voor ferryvervoer als voor intermodale huckepack-transporten landinwaarts.

Mammoet Ferry Transport werd eind 2019 overgenomen door logistiek dienstverlener Neele Vat. Daarmee kocht laatstgenoemde een gerenommeerde specialist met een staat van dienst van bijna 35 jaar in het ferryvervoer op het Verenigd Koninkrijk. “Uiteraard is ons netwerk breder en bedienen we ook tal van klanten in Duitsland, de Alpenlanden en in het noorden van Frankrijk”, zegt Group Managing Director Barry Kweekel die Mammoet Ferry Transport samen leidt met operationeel directeur Paul Kruisbergen.

Ierland

De vloot van Mammoet Ferry Transport omvat 550 trailers, maar als het aan de nieuw aangestelde directie onder leiding van Kweekel ligt, is dat nog niet voldoende. “Na de overname en de aanstelling van een nieuwe directie, zijn we een groeipad ingeslagen. Naast de bestemmingen op het Verenigd Koninkrijk, gaan we nu ook rechtstreeks naar Ierland. Op dit moment zijn dat al 25 trailers per week, met bestemming Dublin. De nu aangeschafte trailers betreffen zowel vervanging als uitbreiding. We verwachten voor het eind van het jaar een vlootomvang van 600 stuks te hebben.”

Klik hier voor het hele verhaal!