MAN kan software van je TGX updaten terwijl je rijdt

Nieuws
30-07-2020 | Door Tim de Jong

MAN breidt zijn aanbod van DigitalServices per direct uit met MAN Now. Hiermee is het mogelijk om onderweg softwarefeatures te bestellen én ‘over the air’ te installeren. Zo kun je software optimaliseren zonder een bezoek te brengen aan de MAN-dealer. Op dit moment zijn MAN OnlineTraffic en MAN MapUpdate beschikbaar. Het aanbod van intelligente features wordt geleidelijk verder uitgebreid, zegt MAN.

In de nieuwe NTG truckgeneratie introduceert MAN een breed pakket aan digitale services die bij moeten dragen aan extra comfort en efficiency. MAN Now is volgens MAN een belangrijke component waarbij flexibiliteit centraal staat: ook na ingebruikname van de truck is de configuratie aan te passen door softwarefuncties toe te voegen. Dat kan via het RIO platform op elk gewenst moment, op elke gewenste plek via mobiel internet. De extra functies kunnen daardoor worden toegevoegd terwijl de truck rijdt.

Functies van MAN Now

Op dit moment zijn via MAN Now twee functies toe te voegen. De eerste is MAN OnlineTraffic, dat gebruikmaakt van realtime informatie over bijvoorbeeld files en oponthoud. Op basis daarvan optimaliseert MAN OnlineTraffic de routegeleiding. Bovendien wordt deze informatie gekoppeld aan de eisen die de transportondernemer heeft geïntegreerd in de navigatie van het voertuig. Zo wordt elke route maatwerk.

Via MAN MapUpdate zijn de nieuwste navigatiekaarten ‘on the go’ te downloaden. Door gebruik te maken van deze mogelijkheid wordt de routegeleiding volgens MAN direct nog preciezer en dus efficiënter. De nieuwste kaarten zijn ook te koppelen aan regionale geografische pakketten. Door geografische omstandigheden in de route te verwerken, kunnen chauffeurs hun reis nog beter plannen en aanpassen, aldus MAN. MAN Now is continu in ontwikkeling. Het aanbod van functies dat ‘over the air’ is toe te voegen wordt steeds verder uitgebreid.

Oudere MAN-modellen

MAN Now is ook beschikbaar voor oudere modellen van MAN. Deze trucks moeten wel een RIO-box hebben. Via het RIO-platform is per MAN-model te zien welke features kunnen worden toegevoegd.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-09-2020
GvdBrink4_LR.jpg

Eerste nieuwe MAN TGX voor G. van den Brink

Familiebedrijf G. van den Brink uit Nijkerkerveen is een van de eerste die een nieuwe generatie MAN TGX in…
Nieuws
04-02-2019
Groenendaal-TGX.jpg

Eerste MAN TGX voor Groenendaal Transport

Groenendaal Transport uit Rotterdam, een specialist in het vervoer van vloeistoffen en afvalstoffen, heeft de…
Nieuws
10-03-2021
coan1.jpg

Coan Transport onder de indruk van de nieuwe MAN

Coan Transport uit Geldermalsen is een veelzijdig transportbedrijf met een al even veelzijdige vloot.…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.