Marathon-etappe nog langer dan verwacht

Nieuws
15-01-2018 | Door Alex Miedema

Na de lange tweedaagse marathon-etappe kwamen de wedstrijdrijders alsnog niet bij hun serviceteam aan gisteravond. De etappe van vandaag is afgelast in verband met het slechte weer, de serviceteams gingen alvast door naar het volgende bivak. Maar ach, een beetje improviseren hoort er bij toch? 

Janus van Kasteren reed op een zesde plek op het moment dat de pechduivel er bij kwam. "Er waren problemen met de automatische versnellingsbak. Ze hebben ruim twee uur verloren door een probleem met het schakelen. We zullen het probleem in het bivak van Salta oplossen.’’, wist Martin van den Brink te melden. 

Ton van Genugten moest de etappe openen na de winst op het eerste deel van de marathon-etappe iets wat zowel voor hem als navigator Peter Willemsen een nieuwe ervaring was. “Op zich ging dat best goed. Maar op 20 kilometer in de proef kwamen we vanuit het snelle gravel bij een rivierbedding. Daar voor zat een stuk gras. Tenminste, zo leek het. Het is wel gras, maar er zit niks onder. Ik schoot met een gang van 60 kilometer in het gat.” Al na een paar minuten was Villagra ter plekke en een minuutje later was de Powerstar al weer los. Villagra kon vanaf dat moment de paden uitzetten en liep weer iets in op klassementsleider Nikolaev: “Het is jammer dat de volgende etappe niet doorgaat, want we kunnen elke mogelijkheid gebruiken. Maar er komt nog genoeg aan. We blijven pushen.” 

Maurik van den Heuvel had voor de tweede keer deze rally problemen met zijn spoorstang. “Het is ook steeds iets lulligs. We reden helemaal niet hard, maar ik zag net een klein kuiltje over het hoofd. Het stuur sloeg uit mijn handen: spoorstang krom en een zere pols en duim.”

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-01-2018
1btdkr91front.jpg

Bijltjesdag bij Le Dakar: Martin uitgevallen

De twee Nederlandse favorieten voor een podiumplek hebben die kansen gisteren verkeken.
Nieuws
11-01-2018
26230293_1915361748779212_3223724833134026837_n.jpg

Gifbeker nog niet leeg voor Mammoet

Nadat we in de vierde etappe al noodgedwongen afscheid hadden genomen van Martin van den Brink ging in etappe vijf…
Nieuws
12-01-2018
1btdkr111hoofd.jpg

Martin back on track

Martin van den Brink en Marc Leeuw verbaasden vriend en vijand door bij de etappe gisteren doodleuk weer aan de start te verschijnen.