Nieuws
09-01-2020 | Door Iep van der Meer

Martin van den Brink komt op stoom. Na een rijtje Kamaz trucks op 1, 2, 3 en 4, een MAZ op 5 en heel verrassend Vick Versteijnen als beste Nederlander op 6 kwam hij vandaag als zevende binnen. Janus van Kasteren liet een tiende plaats noteren terwijl Pascal de Baar genoegen moest nemen met een 16e plaats, vlak voor Gert Huzink. Brandweerman Richard de Groot kwam als 19e over de finish.

Martin van den Brink had een mooie dag met zijn Sherpa. Op het terrein waar hij zich het meest in zijn element voelt haalde Martin van den Brink de sportieve geest uit de fles. De mannen van Mammoet Rallysport reden vandaag een foutloze etappe. In het klassement maakte het team uit Harskamp opnieuw een sprong voorwaarts. De dertiende plaats en de aansluiting bij de nummer negen maakten het feestje van de vijfde rit in de Dakar Rally compleet.

Martin: ,,Het was een geweldige etappe. We kregen heel veel zand te zien, maar ook een klein stukje met stenen. In duinen zat een fantastische afdaling. Dat was echt geweldig om te zien en om te rijden,’’ aldus Martin van den Brink net na afloop van de special. ,,We hebben vandaag erg rustig gereden. We wilden de banden sparen en vooral geen gekke dingen doen. Dat is gelukt. We hebben helemaal niets meegemaakt. We hebben heerlijk gereden en de zesde plaats geeft dan ook een heerlijk gevoel. We kunnen absoluut nog harder, maar we willen geen risico’s nemen.’’

Bij Riwald Dakar Team ging het niet vanzelf. Gert Huzink kende een mooie start maar kreeg bandenproblemen en maakte een harde landing waarna hij het rustig aan moest doen. Met twee gewisselde banden was er geen reserve meer en dan is aankomen belangrijker dan snelheid. Pascal de Baar staat op de achtste plek algemeen maar hij liep averij op aan de cabine ophanging. Desondanks wist hij nog als 16e binnen te komen. 

Bij Team de Rooy was Vick Versteijnen de snelste vandaag met een zesde plaats. Voor het algemeen klassement is hij echter kansloos. Janus van Kasteren is dat niet, en hij noteerde een tiende plek. Daarmee blijft hij vooralsnog op de zesde plaats in het algemeen klassement staan, nog voor Pascal de Baar op acht. 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-10-2017
BTMammoet.jpg

Martin uit de strijd in Olibya Rally

Mammoet Rallysport heeft door technische problemen de strijd in de Olibiya Rally moeten opgeven. Martin van den Brink,…
Nieuws
03-11-2017
Mammoetdrenault.jpg

Mammoet Rallysport op volle sterkte naar Valkenswaard

Het team van Mammoet Rallysport komt op volle sterkte naar Valkenswaard met, naast Martin van den…
Nieuws
11-12-2018
IEP_2023cr-1400.jpg

Het rallyseizoen staat voor de deur!

Het rallyseizoen staat weer voor de deur. De deelnemende trucks aan de Dakar rally zijn al halverwege de oceaan maar…