Ruim de helft van de medewerkers in logistiek wil ander werk

Nieuws
15-05-2024 | Door Maarten van der Westen

Te weinig doorgroeimogelijkheden en niet genoeg salaris: logistiek medewerkers zijn niet heel blij met hun werk. Uit onderzoek van Quinyx blijkt dat meer dan de helft van hen op zoek is naar ander werk.

Quinyx, aanbieder van een AI-gedreven software-oplossing voor personeelsplanning, deed het oinderzoek onder ruim 1.500 medewerkers. Hiervan werkten er 451 in de logistiek. Zo’n 59% van de ondervraagde logistiek medewerkers gaf aan van baan te willen wisselen. Zorgelijk, aangezien de sector al met een groot personeelstekort kampt.

Meer betrokkenheid

Meer dan een derde van de ondervraagden gaven gebrek aan doorgroeimogelijkheden en een te laag salaris als reden voor hun wens. Ook een gevoel van onderwaardering door de werkgever doen medewerkers overwegen de logistiek te verlaten. In de leeftijdsgroep 25-34 jaar was de wens ergens anders te gaan werken het grootst: maar liefst 76% overwoog te wisselen van baan. Meer dan de helft van de ondervraagden gaven aan zich meer betrokken te voelen als ze meer betaald zouden worden.

Volgens Quinyx moeten werkgevers beter voor hun logistiek medewerkers zorgen. “Er zijn verbeteringen nodig in de logistieke sector met betrekking tot de waardering en het toekomstperspectief van medewerkers. Door het bieden van doorgroeimogelijkheden en goede communicatiemiddelen kunnen werkgevers de loyaliteit van logistieke medewerkers vergroten en hen langer aan zich binden", aldus Erik Fjellborg, CEO bij Quinyx.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-05-2018
Thijs1.jpg

Thijs Logistiek gaat voor de Scania P360

Thijs Logistiek uit Weert kocht onlangs maar liefst acht nieuwe Scania's van het model P360. Het gaat hierbij…
Nieuws
22-10-2017
NielsRAI_9-1400.jpg

De logistiek rondom de MobiliteitsRAI

Bij zo'n de MobiliteitsRAI komt nog heel wat logistiek kijken. Onze trailer bijvoorbeeld stond prominent voor de…
Nieuws
14-08-2018
vanmrooijen2-1400.jpg

Mercedes trucks voor Van Rooijen Logistiek

Mercedes-Benz maakt een comeback in het wagenpark van Van Rooijen Logistiek BV in Eindhoven. Vorig jaar werd…