Mercedes Actros voor vrouwelijke chauffeurs

Nieuws
14-11-2022 | Door Tim de Jong

In Brazilië rijdt sinds kort een Mercedes Actros rond die geheel is toegesneden op een vrouwelijke chauffeur. Deze zogeheten ‘Estrela Delas’ was te zien op de Braziliaanse truckshow Fenatran.

‘Estrela Delas’ betekent letterlijk ‘hun ster’, en daarmee worden wellicht vrouwelijke chauffeurs bedoeld. Het is een bekend probleem: je wil als vrouwelijke chauffeur die net is aangekomen bij de truckstop, naar een schoon damestoilet. Dat is in Europa geen vanzelfsprekendheid en we denken dat dit in Brazilië niet veel beter zal zijn. Dus kwam iemand op het idee om in een Mercedes Streamspace-cabine een chemisch toilet in te bouwen.

Vrouwelijke cabine

Eenmaal gelukt, ontstond het idee om nog een stapje verder te gaan. Zo heeft deze cabine een kookstel en een kaptafel met spiegel, inclusief föhn en krultang. Om alles aan te drijven, is een extra accu in het chassis gebouwd, en is er een watertank voor het stromende water. Een TV-scherm en natuurlijk mobiel Wifi ontbreken niet. Achterop is een fietsenrek gemonteerd met daarop een keurige damesfiets.  Let ook op de meekleurende teenslippers!

Mercedes

We zijn benieuwd of Mercedes deze accessoires en deze typische carrosseriekleur ook op de Europese markt gaat voeren. Het zou het nog geringe aantal vrouwelijke chauffeurs, zo maar flink kunnen verhogen. We hebben het filmpje toegevoegd: vanaf 1 minuut 30 kun je het interieur bewonderen. 

Mercedes Actros Estrela Delas

Mercedes Actros Estrela Delas