Mercedes test de nieuwe Actros en de e-Trucks

Nieuws
15-03-2023 | Door Iep van der Meer

Mercedes-Benz is druk bezig met een testprogramma voor de nieuwe elektrische trucks in Rovaniemi. Naast de eActros 300 en de eActros Longhaul werd ook de nieuwe cabine getest in het hoge noorden. 

De nieuwe Actros cabine lijkt te voldoen aan de zelfde Europese richtlijn als de DAF XG en XG+ modellen. Dat zou betekenen dat ze ook met een langere cabine kunnen komen, maar daar is op de foto's nog niks van te zien. We zijn de zijfenders veranderd. Verder is het front boller gemaakt en zijn de spatborden nu aan het chassis bevestigd, net als bij Scania en de nieuwe DAF generaratie. Overigens is de testwagen die je op de foto's ziet een eActros Longhaul.

Volgend jaar op de markt

De testen in Scandinvavië hadden vooral betrekking op de elektrische trucks van Mercedes, want hoe houden de accu's het in de barre winterkou? En wat doet dat met alle systemen aan boord? De serieproductie van de eActros 300 begint in de tweede helft van dit jaar. De eActros Longhaul zou in 2024 klaar moeten zijn voor serie productie. Wanneer Mercedes met de nieuwe cabine komt is niet duidelijk, maar wij gaan er van uit dat dit ook volgend jaar zal zijn.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-05-2021
Actros_H2_test_LR.jpg

Mercedes start tests met Actros op waterstof

Daimler Trucks, het moederbedrijf van Mercedes, richt zich bij de elektrificatie van zijn trucks voor het…
Nieuws
02-12-2021
21C0717_02.jpg

Daimler Trucks verhuist erfgoed naar Wörth

Nu Daimler zich splitst in enerzijds een auto- en bestelautodivisie, en anderzijds een truckdivisie, moest het…
Nieuws
25-04-2024
24DT080_003 (960 x 640)

Freightliner bouwt de miljoenste Cascadia

De Freightliner Cascadia blijft ongekend populair in Amerika en daarbuiten