Met dit zwaartransport in Amerika is alles mis

Nieuws
07-05-2024 | Door Maarten van der Westen

In Iowa, de Verenigde Staten, zette de politie onlangs een zwaartransport aan de kant. Over het algemeen mag in Amerika best veel. Dit keer echter was de lijst met overtredingen zo lang, dat men in moest grijpen.

De Iowa State Patrol had meteen hun twijfels toen ze een oude, oranje Ford kiepwagen zagen rijden, die een enorm huis trok. Het huis zakte gevaarlijk door. Waarschuwingsborden en begeleiding ontbraken. Iemand had alleen met oranje verf een boodschap achterop het huis gespoten. Maar er bleek nog meer mis.

Niet geregistreerd

Voor het transport was sowieso geen vergunning aangevraagd. Sterker nog, de hele combinatie was niet eens verzekerd. Met de kipper die de combinatie trok, was nog meer aan de hand. Het oude Fordje, dat tussen de 40 en 50 jaar oud is, is totaal niet geschikt voor zo’n zware taak. Daar kwam bij dat de vrachtwagen helemaal niet toegelaten was voor de openbare weg. Hij had geen kenteken en was niet goedgekeurd. De laatste registratie dateerde uit 2008, zestien jaar geleden dus.

Er mankeerde dan ook heel wat aan de vrachtwagen, waarbij een compleet doorgerotte vloer nog het minste probleem was. De chauffeur verklaarde dat hij de Ford speciaal voor dit transport weer rijdend had gemaakt. Waarschijnlijk stond de kipper jarenlang in een veld weg te rotten.

Volgens de chauffeur vervoerde hij het huis voor een vriend. Hij was ervan overtuigd dat zijn transport geen gevaar vormde voor anderen. Nadat hij was aangehouden door de politie, gaf hij wel toe een fout gemaakt te hebben. De boete die hij kreeg, gaat hij dan ook netjes betalen. En dat is niet niks, want alleen voor de niet-geregistreerde vrachtwagen bedroeg de boete al 1.500 Dollar.

Foto’s: Facebook / Iowa State Patrol Commercial Motor Vehicle Unit (ISPCMVU)

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-02-2019
Walmart_trailer_LR.jpg

'Chauffeurs bij WalMart richting jaarsalaris van $ 90.000'

Het tekort aan chauffeurs leidt er in de VS toe dat de inkomens van de vele eigenrijders flink…
Nieuws
27-07-2021
bliksem1.jpg

Zo ziet blikseminslag in je dashboard eruit

In de VS sloeg de bliksem in in een Ford Super Duty pick-up truck. Dat is geen gewone, maar een extra grote…
Nieuws
25-07-2018
FordLeaks22.jpg

Eerste foto's nieuwe Ford Truck

Er circuleren al enige tijd foto's over het net van een nieuwe Ford truck. In Turkije is keihard gewerkt aan een truck…