Minister wil meer beveiligde parkeerplaatsen

Nieuws
16-07-2018 | Door Tim de Jong

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat streeft naar uitbreiding van het aantal beveiligde truckparkings in Nederland. Op verzoek van Kamerleden Remco Dijkstra (VVD) en Maurits von Martels (CDA) inventariseert zij daarom dit jaar geschikte locaties voor private beveiligde truckparkings. Dat schrijft de minister volgens evofenedex in een brief aan de Tweede Kamer.

Inventarisatie

Uit de inventarisatie moeten kansrijke plekken naar voren komen om beveiligde truckparkings te realiseren. Aan de hand van een aantal criteria, zoals voldoende grootte, ontsluiting via de openbare weg en ‘geen Natura 2000 natuurgebied’, zijn al Rijksterreinen geïdentificeerd. In een vervolgscan wordt door Rijkswaterstaat bekeken welke van deze terreinen in de buurt liggen van acute knelpunten, of de locatie op korte termijn beschikbaar is en of ze geschikt zijn voor de ontwikkeling van een vrachtwagenparkeerplaats.

Komend najaar

Na afronding van de inventarisatie wordt duidelijk welke percelen beschikbaar kunnen worden gesteld aan een private partij. De resultaten worden in het najaar besproken met de betrokken provincies en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, waaronder evofenedex. Na het wijzigen van bestemmingsplannen en het verstrekken van vergunningen, kan er dan gebouwd worden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
12-03-2019
Bosch_parking1_LR.jpg

EU wil honderdduizenden parkeerplaatsen erbij

De Europese Commissie heeft een studie laten uitvoeren naar de parkeernood ten aanzien van vrachtwagens op…
Nieuws
26-03-2019
parking_nobis_LR.jpg

EU betaalt nieuwe parkeerplaatsen in Nederland

Nederland krijgt dit jaar 23 miljoen euro Europese subsidie voor infrastructuur. Hiervan wordt vier miljoen…
Nieuws
17-12-2020
DFDS_Vlaardingen1LR.jpg

Brexit: Extra parkeerruimte rond Rotterdam en IJmuiden

Nu Brexit bijna een feit is, richt Rijkswaterstaat extra parkeerplaatsen in rondom havens en terminals…