MOL Cargo overgenomen door Oostenrijker

Nieuws
24-11-2022 | Door Tim de Jong

Het Tielse transportbedrijf MOL Cargo, dat bekend staat als specialist in het vervoer van gemotoriseerde tweewielers, is overgenomen door een Oostenrijks bedrijf. Het gaat om Lagermax uit Salzburg.

Blijkens een persbericht van Lagermax geldt de overname met terugwerkende kracht tot 1 juli 2022. De expertise van MOL Cargo gaf voor Lagermax de doorslag om de overname door te zetten. Dit logistieke bedrijf is al actief in veertien landen en biedt werk aan 3600 man. Het houdt zich onder andere bezig met het transport van gevaarlijke goederen, van auto’s en het doet textiellogistiek. Behalve over de weg, stuurt het bedrijf ook ladingen per vliegtuig.

MOL Cargo is behalve in Tiel ook gevestigd in Rotterdam en in Gent. Het bedrijf telt 120 man personeel en 50.000 vierkante meter opslagruimte. Directeur Crijn Mol verklaart dat beide bedrijven hun klanten door de overname nog beter bedienen kunnen.

Speciaal systeem

MOL Cargo heeft een speciaal systeem bedacht waarbij meerdere motorfietsen en scooters tegelijk lkunnen worden vervoerd. Dit gebeurt in een megatrailer en de tweewielers zijn niet ingepakt.