Naar België? Verklaring noodzakelijk!

Nieuws
27-01-2021 | Door Iep van der Meer

De corona maatregelen maken het er niet eenvoudiger op. In Nederland moet je formulieren bij je hebben tijdens de avondklok uren, en nu eist België ook een ingevulde verklaring dat je een essentiële reis maakt. Dit geldt vanaf vandaag ook voor beroepschauffeurs.

De zogenaamde ‘Verklaring op eer’ kan hier gedownload worden, en zo’n verklaring moet je voor je reis invullen. Gelukkig is er wel een mogelijkheid om meerdere reizen aan te geven waardoor je niet steeds opnieuw het formulier in hoeft te vullen.

Kennelijk is het formulier van twee pagina's ook online in te vullen maar wij zijn daar nog niet in geslaagd. Het is bijzonder onhandig dat dit ineens wordt afgekondigd, halverwege de week. Veel chauffeurs zijn onderweg en een printer is nog niet echt standaard in een truck. Je kunt zo'n formulier natuurlijk wel door het thuisfront laten printen en invullen, om dan een digitale versie bij je te hebben onderweg. Dat is altijd beter dan niks.

De verklaring is verplicht vanaf vandaag, 27 januari tot 1 maart van dit jaar. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Je kunt het formulier hier downloaden! 

Voor meer en actuele informatie over de corona maatregelen in de Europese landen is er een handige pagina van TLN. Daar vind je alle informatie per land volgens de laatste stand van zaken. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor die pagina! 

" target="_blank" rel="noopener noreferrer"> 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-02-2021
IMG_6724_1.jpg

Coronamoe

We zijn nu bijna een jaar onderweg met de corona crisis en we zijn coronamoe. Het draagvlak voor de maatregelen is aan het kraken en mensen worden…
Nieuws
20-04-2020
DAF-in-2018-01.jpg

Ook DAF start de productie voorzichtig weer op

Vorige week werd bekend dat Mercedes en Scania vandaag voorzichtig de productie weer opstarten. Ook DAF…
Nieuws
13-10-2020
Malden2-1400.jpg

Update! Wegrestaurants sturen brandbrief naar minister

De maatregelen die de horeca treffen vanwege de corona crisis mogen er niet voor zorgen dat beroepschauffeurs…