Nationaal Militair Museum, een bezoekje waard!

Nieuws
29-12-2016 | Door Iep van der Meer

In Soesterberg is het Nationaal Militair Museum gevestigd en onlangs waren we daar te gast tijdens het Renault Ambassadeurs Event. Wij waren verrast door de omvang van de collectie en de manier waarop alles te zien is!

In een enorm groot en splinternieuw gebouw maak je een reis door de tijd. Met allerlei presentaties, video's en geluidseffecten wordt je meegenomen door allerlei oorlogen en manieren van verdediging en aanval. Mijn aandacht ging natuurlijk vooral uit naar de voertuigen en ook daarbij kom je goed aan je trekken in Soesterberg. Een hele collectie DAF trucks is er te zien, maar ook allerlei tanks. Aardig is de DAF 4-tonner die dus ook al in het museum staat. Desondanks rijdt Defensie hier nog dagelijks mee, het zegt iets over de leeftijd van deze trouwe DAF trucks..

Een beetje jammer is het bordje wat ik aantrof bij de Nekaf die bedoeld is om gewonden af te voeren van het slagveld. Een Nekaf is een in Rotterdam gebouwde terreinauto en dat is dus niet zoals het bordje vermeld een Willys Jeep. Verder niks dan lof en absoluut een bezoekje waard, dat museum! Voor de hele reportage ">klik je hier!

Meer op iepieleaks.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-10-2016
VDT2.jpg

Op herhaling met een DAF

Een hele generatie chauffeurs begon ooit in militaire dienst op een DAF legervoertuig. Binnenkort kun je die herinneringen ophalen…
Nieuws
02-12-2021
21C0717_02.jpg

Daimler Trucks verhuist erfgoed naar Wörth

Nu Daimler zich splitst in enerzijds een auto- en bestelautodivisie, en anderzijds een truckdivisie, moest het…
Nieuws
31-01-2018
1517062729.jpg

Duits leger koopt Iveco trucks!

Vorig jaar werd bekend dat het Nederlandse leger een enorme order bij Scania had geplaatst. Zat gaf hier en daar wat ophef,…