Nedersaksen bouwt meer parkeerplaatsen

Nieuws
18-04-2017 | Door Tim de Jong

De Duitse deelstaat Nedersaksen, met als hoofdstad Hannover, gaat 1800 parkeerplaatsen voor trucks bijbouwen, meest langs de Duitse A2 en de A7. 

Op dit moment kunnen in deze Duitse deelstaat dagelijks 10.400 chauffeurs hun truck parkeren langs de snelwegen die Nedersaksen doorkruisen. Tot 2025 worden er dus nog eens 1800 bijgebouwd. Sinds 2009 zijn langs genoemde wegen al 1500 parkeerplaatsen bijgebouwd. De parkeerplaatsen worden ook op andere locaties gerealiseerd, dus niet alleen langs genoemde snelwegen. 

Branchevertegenwoordigers begroeten de plannen, maar stellen dat het nog te weinig is. ''Het goederenverkeer groeit tot het jaar 2030 met veertig procent. Tussen de 17 en twintig procent komt voor rekening van het wegverkeer, dus hebben we nog meer parkeerplaatsen nodig.''

Volgens deskundigen moeten er in heel Duitsland nog meer parkeerplaatsen bij. Een standpunt dat op weinig begrip bij burgers en kiezers kan rekenen. ''Burgers willen hun goederen de volgende dag geleverd hebben, maar zijn vaak tegen extra parkeerplaatsen'', heet het. Volgens experts zouden er in heel Duitsland 14.000 extra parkeerplaatsen nodig zijn om iedereen een veilig plekje te geven zodat hij of zij zich aan de rijtijdenwet kan houden.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
30-01-2020
Duitsland-parkeren_LR.jpg

Duitsland: Tekort van meer dan 23.000 parkeerplaatsen

In Duitsland is discussie ontstaan over de omvang van het tekort aan parkeerplaatsen voor trucks.…
Nieuws
06-10-2017
Duitsland-parkeren_LR.jpg

Duitse documentaire toont parkeerchaos

Een documentaire van de Duitse omroep SWR laat de parkeerchaos zien langs de Duitse snelwegen, in het bijzonder…
Nieuws
29-06-2021
Parkeren_rusten_duitsland.jpg

Duitsland investeert in nog meer parkeerplaatsen

Het Duitse verkeersministerie wil het aantal parkeerplaatsen voor vrachtwagens verder uitbreiden. Daarmee…