Niek Dijkstra overgenomen door Kooy Transport

Nieuws
20-04-2024 | Door Iep van der Meer

Containervervoerder Niek Dijkstra wordt overgenomen Kooy  Transport. Vandaag zijn de medewerkers, klanten en relaties ingelicht over de overname. Volgens het bericht is de overname bedoeld om de continuïteit van Niek Dijkstra Transport in de toekomst te kunnen waarborgen. Als uitdagingen worden de energietransitie, toenemende regelgeving en veiligheidsmaatregelen genoemd, waarbij schaalvergroting de sleutel is voor succes in de toekomst.

Niek Dijkstra Transport groeide de laatste vijf jaar sterk, van 25 trekkende eenheden naar 55 op dit moment. Na de overname ontstaat er een sterk collectief met meer dan 100 trucks. De naam Niek Dijkstra zal in de toekomst verdwijnen van de trucks, om plaats te maken voor de naam Kooy Transport.

Kooy Transport is, net als Niek Dijkstra een Fries familiebedrijf. Het bedrijf werd opgericht in 1932 in Makkum en is sinds de jaren zeventig actief in het containertransport. Het bedrijf is officieel gevestigd in Heerenveen, net als Niek Dijkstra maar het wagenpark van Kooy Transport staat  grotendeels in Rotterdam. Kooy Transport had al langer de wens om uit te breiden in Noord Nederland. Een wens die nu wordt ingevuld met de overname van Niek Dijkstra. Dit bedrijf heeft een groot terrein voor container overslag in Heerenveen met een nieuw kantoor. 

Na de samenvoeging heeft Kooy Transport met standplaatsen in Rotterdam en Heerenveen een perfecte dekking als het gaat om containertransport in Nederland. Hiermee kunnen ze de havens van Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Bremen, Hamburg en de railterminals in Duisburg en Tilburg perfect bedienen. Daarnaast kan er direct een efficiëntieslag gemaakt worden op het gebied van de planning en kan er sneller geschakeld worden door de avondpendels naar Heerenveen. Het inzetten op automatisering en kijken naar de energietransitie de komende jaren zijn een belangrijk onderdeel van de toekomstplannen met als inzet het realiseren van pendels met elektrische trucks. Dit kan alleen maar met de ingezette schaalvergroting.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-11-2016
HZ_Logistics.jpg

HZ Logistics neemt meerderheidbelang in Mooy Beheer

Koelvervoerder H.Z. Logistics B.V. uit De Lier neemt per direct een meerderheidsbelang in branchegenoot…
Nieuws
24-11-2016
tab-noorwegen.jpg

Van Duijn neemt Tanke Transport over

Op 1 januari 2017 is Van Duijn de nieuwe eigenaar van Tanke Transport uit Poeldijk. ''Dit past in de strategie van…
Nieuws
18-01-2017
Vanderlee3.jpg

Van der Lee overgenomen door Vervaeke

Transportbedrijf Vervaeke, naar eigen zeggen Belgische marktleider in tanktransport binnen de chemische-en petroleumsector,…