Nieuw Scania front en de nieuwe Actros diesel

Nieuws
10-11-2023 | Door Iep van der Meer

De nieuwe regelgeving in Europa zorgt er voor dat vrijwel alle merken bezig zijn met een nieuw, gestroomlijnd front. Eerder lieten we al zien wat Volvo van plan is volgend jaar, maar nu is ook de eerste foto van een Scania uitgelekt. Net als de nieuwe Actros diesel trouwens, die lijkt er net zo uit te zien als de eActros.

Dankzij de nieuwe wetgeving mogen trucks voortaan wat langer zijn dan voorheen, wat een langere cabine mogelijk maakt. De gestroomlijnde vormgeving is echter vooral bedoeld voor meer veiligheid en een betere efficiency. Bij Scania lijkt het er op dat de aanpassingen minimaal zijn. Dat kan, doordat de Scania cabine nu ook al taps toeloopt naar voren. Aan de gecamoufleerde truck te zien wordt de voorbumper wat verder naar voren gebracht, en helt de grille iets achterover. Met die wijziging mag de verlengde slaapcabine dan ook toegepast worden in combinatie met een 13,60 meter trailer.

De nieuwe dieselversie van de Actros

Ook bij Mercedes-Benz zijn ze druk met die nieuwe, Europese regels. De onlangs geïntroduceerde eActros 600 voldoet daar aan, en aan de gespotte truck te zien wordt de diesel versie precies zo. Je zou misschien een bovengrille verwachten, maar dat lijkt niet nodig te zijn zo te zien. En ja, het is wel degelijk een diesel. Kijk maar naar de tanks!

Meer trucknieuws vind je op www.iepieleaks.nl!

www.iepieleaks.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-09-2020
DAFleaks2_copy.jpg

DAF onderweg met prototypes van XF én CF!

Er worden al maanden mysterieuze zwarte testtrucks gesignaleerd op de Nederlandse en Belgische wegen en we weten…
Nieuws
03-04-2020
92132175_670447200382770_197210067710246912_n.jpg

Nieuwe DAF in het wild gespot!

DAF is onderweg met een nieuwe generatie testtrucks en die werden al eerder gespot. Deze keer kreeg chauffeur Rangco Kieft…
Nieuws
14-02-2021
front.jpg

Nieuwe Renault T serie komt er aan!

Er gaan al langer geruchten over een update van de Renault T serie. Die lijkt er nu dan ook echt aan te komen, en www.iepieleaks.nl heeft…