Nieuws
19-09-2021 | Door Iep van der Meer

Zandbergen Transport is één van de eerste bedrijven in Nederland die rijdt met de nieuwe generatie van DAF. Het bedrijf plaatste een order voor negen nieuwe DAF XF trucks waarvan er inmiddels zes zijn afgeleverd. 

De productie van de nieuwe generatie van DAF is eigenlijk nog niet eens begonnen. Het gaat hier dan ook om zogeheten early warning-voertuigen. In gewoon Nederlands: deze pre-productie-voertuigen blijven eigendom van DAF. De producent monitort continu hoe de trucks rijden en presteren, om zo te leren van eventuele problemen. Het gezamenlijke doel van het rijden met deze new generation DAF-trucks is het vroegtijdig opdoen en delen van ervaringen. Daarnaast worden in de fabriek de medewerkers opgeleid en het proces ingeregeld voordat de massa productie straks op gang komt over een week of twee.

Volgens directeur Jos Zandbergen zijn de chauffeurs die in de negen trucks gaan rijden erg in hun nopjes. “Dat was hier de afgelopen tijd wel het onderwerp van gesprek in de kantine. Chauffeurs vroegen best vaak of het al bekend was wie een nieuwe truck kreeg. Zaterdag was de afleverinstructie door DAF Nederland en Truckland. De gelukkige chauffeurs zijn razend enthousiast. Terecht ook: hun truck is erg belangrijk voor ze en ze gaan met het neusje van de zalm rijden. Reken maar dat ze onderweg heel wat bekijks trekken van vakgenoten.” 

De negen uitverkorenen hebben een jaar de tijd om in hun nieuwe truck te shinen. Jos: “Daarna gaan de trucks terug naar DAF en worden ze ontmanteld. Het is dus maar tijdelijk, maar het geeft ons wel mooi de kans om ervaring op te doen met deze DAF’s van de toekomst. Dat past wel bij ons; als early adopters zijn we er graag vroeg bij als het om nieuwe ontwikkelingen gaat. Het is geweldig dat we -in samenwerking met DAF Nederland en Truckland- deze testvoertuigen tot onze beschikking krijgen. Ik zie dat als een mooi resultaat van onze goede samenwerking die al vele jaren duurt.” 

Zandbergen rijdt met de XF 450, dus met de kortste cabine van de nieuwe generatie. Op dit moment is er alleen dit model van de nieuwe XF, dus met het hoge dak. Of er meer varianten komen is nog onduidelijk op dit moment.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-05-2021
IMG_8161.png

Nieuwe teaser van DAF!

De nieuwe DAF komt er aan, zoveel is duidelijk als we zien hoeveel fieldtest trucks er rond rijden. Zelf begint DAF nu ook met het…
Nieuws
16-07-2020
ESA1.jpg

Opvallende DAF XF 480 voor Marc Wieringa

Transportbedrijf Wieringa V.O.F. uit Delfzijl heeft deze opvallende nieuwe DAF in gebruik genomen. De DAF XF 480…
Nieuws
12-08-2020
1._DAF-XF-FAW-Schalkwijk.jpg

Wendbare DAF XF voor Kemp Schalkwijk

Kemp Schalkwijk BV, specialist in groenvoorziening, landschapsinrichting en boomonderhoud, heeft de primeur. Aan dit…