Nieuwe Keulse: De blokken gaan weg

Nieuws
20-11-2017 | Door Tim de Jong

Na het winnen van het kort geding, zijn eigenaren Anja en Ludo Stroink allerminst in overwinningsstemming. Zij hebben de gemeente alweer op bezoek gehad en gezamenlijk willen partijen ervoor zorgen dat de parkeerproblemen in Venlo en omgeving spoedig worden opgelost. Zo worden vandaag de blokken verwijderd en kunnen er 25 trucks meer parkeren bij de Nieuwe Keulse dan nu het geval is.

"We moeten met z'n allen weer verder, we hebben elkaar allemaal nodig. Zo ziet de gemeente het ook en daar ben ik blij mee", zegt Ludo, die de eerst gasten alweer heeft verwelkomd bij zijn chauffeurscafe, de Nieuwe Keulse aan de Keulse Barrière in Venlo.

De rechter bepaalde op basis van getuigen dat de parkeerplaatsen zeker wel geschikt zijn om te gebruiken en dat die onmiddellijk weer beschikbaar moesten worden gesteld aan het vrachtverkeer. Ludo en Anja zijn hier blij mee, omdat zij klanten leken te gaan verliezen omdat die hun truck niet meer kwijt zouden kunnen.

Feestdagen 

Eind oktober was het vanwege feestdagen in Duitsland, en de daarbij behorende rijverboden, megadruk in de omgeving van Venlo. Overal stonden trucks geparkeerd en dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Nu de Nieuwe Keulse weer normaal kan functioneren, pakt de gemeente door en komt er ook een parking aan de James Cookweg aan de westkant van de stad. Die parking is vooralsnog gratis en kan zeker 300 trucks herbergen. In tegenstelling tot de Nieuwe Keulse, zal die parking ook tijdens het weekend geopend zijn.

Exceptioneel

Omdat de Nieuwe Keulse zich precies op de landsgrens met Duitsland bevindt, maken Anja en Ludo nog acht parkeerplaatsen vrij voor het zwaar en exceptioneel vervoer. Die moeten bij de grens altijd van begeleider wisselen en dat kan dan mooi bij de Nieuwe Keulse. Ook voor personenwagens en voor auto's van begeleiders komt er parkeerruimte. 

Personeel

Ondanks alle perikelen verzekert Ludo ons dat het elke avond vol zit bij de Nieuwe Keulse en dat hij nog personeel zoekt om de zaak goed te laten draaien. Een zaak, die overigens alweer 45 jaar bestaat!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-11-2017
Keulse.jpg

Nieuwe Keulse Barrière gewoon open!

Na alle ophef is er hier en daar wat onduidelijkheid omtrent de status van Wegrestaurant De Nieuwe Keulse in Venlo.…
Nieuws
24-05-2019
De_Nieuwe_Keulse_LR.jpg

Nieuwe Keulse steggelt met gemeente Venlo

Chauffeurscafe De Nieuwe Keulse ligt nog altijd in de clinch met de gemeente Venlo. Het lijkt erop dat het oeroude…
Nieuws
11-04-2024
Jan Slotboom Gouwe Leeuw Volvo

Team Hulp4Jan.S bij Gouwe Leeuw

Vanmiddag om 17:30 is er bij wegrestaurant De Gouwe Leeuw in Zevenbergschenhoek een bijeenkomst van team ‘Hulp4Jan.S’ Deze…