Nieuwe MAN trucks voor Vliehors Expres

Nieuws
17-09-2022 | Door Iep van der Meer

De Vliehors Expres heeft twee nieuwe MAN trucks in gebruik genomen voor het vervoer van toeristen over het mooie Waddeneiland. De trucks zijn door WVT aangepast voor de enorme opbouw, waarin maar liefst71 personen mee kunnen op avontuur over Vlieland.

De Vliehors Expres reed al jaren met MAN trucks, alleen waren dat al die jaren omgebouwde legertrucks. Met de nieuwe generatie MAN TGS 8x8 trucks zet de Vliehors Expres nu een belangrijke stap waar het gaat om duurzaamheid, betrouwbaarheid en niet te vergeten het milieu. De nieuwe trucks zijn namelijk voorzien van de nieuwste Euro6 dieselmotoren.

Gedichten in het zand

Bij Wierda Voertuig Techniek werd de wielbasis en de achteroverbouw verlengd, werden er grotere wielen gemonteerd zijn er Wide Spread gestuurde tandemstellen gemonteerd. Doordat de laatste as gestuurd is, blijft de draaicirkel bij deze lange wielbasis toch acceptabel. En door de wide spread as afstand van 1.810 mm kunnen ook de kenmerkende wielen met het gedicht weer gemonteerd worden. De Vliehors Expres laat al jaren gedichten achter in het zandbed van het strand doordat die in spiegelbeeld in het profiel worden aangebracht. Die gedichten worden door middel van een prijsvraag door de toeristen zelf gemaakt en ingestuurd. Die speciale banden met tekst worden later dit jaar gemonteerd. 

Wil je een keer mee met de Vliehors Expres? Hier vind je alle informatie!