Nieuws
05-03-2024 | Door Iep van der Meer

Vlastuin Truckopbouw heeft met de Nextgen Scania Torpedo modellen behoorlijk veel succes. In de werkplaats in Renswoude wordt momenteel gewerkt aan nummer 75 en de orderportefeuille zit behoorlijk vol. Een mooi moment voor een nieuwe neus, met wat meer afgeronde hoeken.

Toen Scania zelf stopte met de torpedo modellen ging Vlastuin verder, aanvankelijk op basis van de vorige generatie van Scania. Dat was relatief eenvoudig, want daarvoor kon de bestaande 4- serie neus voor worden gebruikt. Met de komst van de Nextgen serie was dat voorbij, maar er was zoveel vraag naar torpedo modellen dat Vlastuin zelf een neus ontwikkelde.

Nieuwe mal

Die nieuwe Scania neus is behoorlijk populair, want er werden er al 75 van gebouwd, voor landen door heel Europa. Vooral de Ieren zijn er dol op, maar ook in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en zelfs in Frankrijk kom je ze tegen. Al die neusjes komen uit dezelfde mal, maar zo’n mal heeft een bepaalde levensduur en die was inmiddels verstreken. Kortom, er moest een nieuwe mal gemaakt worden en dat gaf de mogelijkheid om het model wat aan te passen.

Door de motorkap bij de bovenste hoeken wat af te ronden ziet de nieuwe neus er vriendelijker uit. Verder werd het bovenste gedeelte, dus waar de naam Scania staat aangepast, en wel zo dat er ook lampen naast passen voor wie dat wil. De eerste nieuwe neus is bestemd voor een klant in Ierland, maar alles wat er nu uit de werkplaats komt in Renswoude krijgt voortaan deze nieuwe vormgeving.

De keuze is reuze

Voor wat betreft de chassis zijn de mogelijkheden voor zo’n T- model net zo groot als bij Scania zelf. Vaak zijn het 6x2 sleepas trekkers, maar ook voorlopers, 4x2 trekkers en zelfs bakwagens zijn mogelijk. Verder kunnen de trucks ook voorzien worden van verschillende, originele bumpers zoals je hier ziet. Zelf vinden we de grijze auto met de kortere bumper bijvoorbeeld ook erg geslaagd, maar over smaak valt niet te twisten. Naast de nieuwe neuzen zijn er ook nieuwe opties toegevoegd aan de, toch al lange lijst bij Vlastuin, met onder andere fraaie schuiflades in de kastjes achter de deuren.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-09-2023
23133-001

Nieuw Scania Smart Dashboard

Scania komt met een 'Smart Dash', een digitaal dashboard dat meer mogelijkheden biedt voor de nieuwste digitale oplossingen.…
Nieuws
08-09-2023
USA Scania truck (4)

Amerikaanse Scania in Zweeds museum

Tijdens een bezoek aan Scania in Zweden troffen we in de Marcus Wallenberg hal deze unieke Amerikaanse Scania aan.…
Nieuws
02-10-2023
384755880_698876668931762_3774608856322521105_n

Strakke Scania's voor De Winter Transport

De Winter Transport heeft twee nieuwe Scania R trekkers laten spuiten door Truckspuiterij Bronk. Het resultaat…