Nieuwe 'Oldskool' DAF XF voor Verdoold Transport

Nieuws
24-04-2024 | Door Iep van der Meer

Peter Verdoold van Verdoold Transport uit Polsbroek heeft een gloednieuwe DAF XF Space Cab op de weg gezet. Peter koos daarbij voor het 'oude' model van DAF, want hij wilde beslist een handbak. ,,Bovendien hou ik van de Space Cab cabine, die is lekker vierkant en dat vind ik gewoon mooi''.

Peter Verdoold rijdt met één auto, hoewel zijn vorige DAF ook nog op de dam staat. Hij rijdt op dit moment met een schuifzeil trailer in het stukgoed maar hij is aan het kijken naar ander werk. ,,Eerst vertrek ik volgende week naar Griekenland met een hulptransport, daarna zie ik wel wat zich voor doet'' aldus Peter. De nieuwe DAF XF 530 met sleepas is in ieder geval multi inzetbaar. Zo is de truck ook voorzien van een hydrauliek installatie waardoor ook kippers- of walking floor trailers er achter kunnen.

Handgeschakeld

De handgeschakelde DAF XF 530 werd geleverd door Verspui Trucks. De truck werd opgebouwd door Verspui, het spuitwerk werd gedaan door Dubbeldam Groep en het plaatwerk werd uitgevoerd door Sjaak Kentie Truckspecials. Janssen Hydrauliek verzorgde de hydrauliekset.