Nieuwe Scania voor Hijsen in het Nauw

Nieuws
03-01-2023 | Door Iep van der Meer

Hijsen in het Nauw uit Veenendaal heeft een spectaculaire nieuwe Scania op de weg gezet. De feestelijk onthulde Scania is een S560 vier asser met een HMF 9520 autolaadkraan. Deze indrukwekkende machine is voorzien van vele extra’s en een speciaal ontworpen luxe interieur.

Hijsen in het Naauw heeft met deze Scania een tweede zware autolaadkraan in het wagenpark. Naast deze twee Scania's heeft het bedrijf nog 10 voertuigen. 

95 ton/meter

De HMF autolaadkraan heeft een hoofdgiek die uitschuift in zeven delen terwijl de JIB ook zes keer uitschuift. Daarnaast zijn er nog twee delen aan de JIB te monteren met een hydraulische lier. Het hijsvermogen is 95 ton/meter en het bereik van de kraan is maximaal 16 meter.

De Scania is voorzien van een extra, 16 tons steunpoot aan de voorzijde die op fraaie wijze is weggewerkt. Verder is de truck aan de achterzijde uitschuifbaar met twee meter. Op verlichting is ook niet bespaard, zelfs in de RVS kisten zijn LED lampjes aangebracht waardoor ook in donker alles goed gevonden kan worden. 

De opbouw van de truck werd uitgevoerd door Pater uit De Klomp, terwijl Truckstyling Lunteren het interieur verzorgde. De diverse accessoires werden geleverd door Go in Style.