Noorse 'Tuft' neus voor Scania ook in Nederland

Nieuws
31-05-2024 | Door Iep van der Meer

Het ombouwen van frontstuur trucks naar torpedo modellen lijkt een behoorlijke vlucht te nemen. Naast de bekende neuzen van Vlastuin heeft zich namelijk nog een aanbieder gemeld, het Noorse Tuft Customs. Zij bouwen een wat slankere neus, die sterk doet denken aan de roemruchte Scania 3- serie Torpedo. De vraag naar deze ombouw is zo groot dat er inmiddels ook in Nederland een begin is gemaakt met de productie, en wel bij FKM in Rijnsburg.

Eigenaar van FKM is Monder van der Ploeg. Hij was vooral gespecialiseerd in uitlaten voor trucks, en daardoor was er al contact met de familie Tuft in Noorwegen. Daar hebben ze de handen vol aan de ombouw van Scania trucks tot torpedo modellen, waardoor er ook voor FKM werk vrij kwam. Dit bedrijf is vooral actief op de Franse markt, waar ook veel belangstelling is voor de nieuwe Scania neus. Hoe het precies in elkaar zit lees je deze maand in BIGtruck Online Magazine, uiteraard met een leuk filmpje. Klik hier!

BIGtruck online magazine nr 6

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
28-11-2023
Scania Longline (3)

Chauffeur gevraagd voor Scania Longline

Het Zweedse JLN Trucking zoekt een chauffeur voor deze Scania Longline. De stoere Scania V8 is voorzien van een…
Nieuws
29-11-2023
De Vries Hallum

120e Scania voor De Vries Hallum

Onlangs werd door Scania dealer Rinsma in Berlikum de 120e nieuw gekochte Scania truck afgeleverd bij familiebedrijf De…
Nieuws
24-12-2023
scania_t113h_osmioosobowa_12

De Scania 'bus' van ASG in Zweden

De Scania 113 H torpedo met dubbele cabine die je hier ziet is geen truck maar een bus. Dankzij het feit dat er acht…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.