N+P Group neemt deel in Henk Smid Transport

Nieuws
02-08-2022 | Door Tim de Jong

Na een samenwerking van meer dan 27 jaar tussen de N+P Group en Henk Smid Transport zijn vorig jaar de gesprekken gestart tussen de directies van de N+P Group en de K&DTC groep, dat Henk Smid eerder overnam, inzake een deelneming van de N+P Group in Henk Smid Transport. Per 1 augustus 2022 is een en ander geformaliseerd. Niet bekend is of het om een volledige overname gaat.

Door deze samenwerking kan de N+P Group, een bedrijf dat is gespecialiseerd is in recycling, haar groei ‘vormgeven’ met eigen transportcapaciteit. Hierdoor wordt het bedrijf minder afhankelijk van de markt(werking) en kunnen ze hun klanten naar eigen zeggen nog beter bedienen. Daarnaast kan er door de gecombineerde planning een forse winst worden behaald op het reduceren van lege kilometers, dit in combinatie met het gebruik van HVO100 door een gedeelte van het wagenpark zorgt ook nog eens voor een enorme CO2 reductie, aldus de betrokkenen.

Een bundeling van krachten met één van zijn grootste partners zorgt voor Henk Smid Transport dat transportvolumes worden vastgelegd en er een stabiele basis wordt gelegd voor de gezamenlijke toekomst, zeggen de partijen.