Opvallende Deense DAF XG+ FTS voor ADR-inzet

Nieuws
16-08-2022 | Door Tim de Jong

Het Deense Nyscan Trucks heeft een opvallende XG+ drie-asser afgeleverd aan Køge Tanktransport. Dit bedrijf ging voor de 530 pk sterke MX-motor, de grootste cabine en een lekker stabiel FTS-chassis, dus met een hefbare sleepas.

Opvallend zijn de dichte zijkanten van het chassis, de zonneklep in combinatie met DAF’s camerasysteem, ruim voldoende LED-lampjes voor en achter. De dichtgemaakte zijkanten verhullen dat er grote brandstoftanks zijn gemonteerd en een roestvrijstalen gereedschapskist. Uiteraard ontbreekt een compressor niet.

Af fabriek kwam de DAF uit Eindhoven met vier luchthoorns en Dura Bright wielen. De wielbasis bedraagt 3,40 meter en dit is de eerste ADR-truck in Denemarken die is goedgekeurd met camera’s in plaats van spiegels, aldus Nyscan Trucks. Ook zit er een ACC-systeem met extra beveiliging op.  

Chauffeurscomfort

De chauffeur krijgt niet alleen de grootste cabine die je als transportbedrijf kunt kopen, maar ook het leerpakket met beide stoelen draaibaar, infotainmentsysteem met Apple Car Play en meegeleverde tablet. Een geluidsinstallatie met tien speakers en een twaalf inch subwoofer. Nyscan zegt verder dat de versnellingsbak speciale tankstransport-software heeft.