Parking Maasvlakte Plaza wordt uitgebreid

Nieuws
30-03-2018 | Door Tim de Jong

Momenteel telt Maasvlakte Plaza ruim 350 parkeerplaatsen. Naar verwachting kunnen er nog circa 150 parkeerplaatsen bijgebouwd worden. Als de vergunningverlening vlot verloopt, kunnen de extra parkeerplaatsen over een jaar worden gebruikt (tweede kwartaal 2019). Dat meldt het Havenbedrijf Rotterdam.

Maasvlakte Plaza is op 3 mei 2017 geopend en wordt vanaf het begin volgens het havenbedrijf intensief gebruikt. Met een informatiebalie, sanitaire voorzieningen, Wi-Fi, was- en droogmachines, kantoorruimtes en een restaurant van Routiers, is dit multifunctionele dagelijks actief. Begin maart heeft Shell een brandstofpunt bij de truckparking geopend en vorige week is gestart met de bouw van wat het havenbedrijf de grootste Truckwash van Nederland noemt: HB Truckwash Maasvlakte.

De truckparking sluit aan bij de 24/7 cyclus van de nabijgelegen containerterminals en is daardoor een uitvalbasis voor chauffeurs bij drukte, slecht weer en calamiteiten.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-05-2017
Plaza_7-1400.jpg

Routiers Maasvlakte Plaza geopend!

Op drie mei is Routiers restaurant Maasvlakte Plaza officieel geopend. Maasvlakte Plaza is een enorme parking met maar…
Nieuws
19-02-2018
Plaza-19-1400.jpg

Routiers Maasvlakte krijgt grote truckwash

Op de Maasvlakte verrijst nabij de nieuwe Routiers truckstop een truckwash die volgens betrokkenen de grootste…
Nieuws
23-09-2015
Joose-truckparking.jpg

Nieuwe parking in Antwerpen op komst

In de altijd drukke haven van Antwerpen realiseert containervervoerder Joosen, dat daar over een flink terrein beschikt,…