Parking Venlo Trade Port Noord wordt uitgebreid

Nieuws
24-12-2018 | Door Tim de Jong

De bewaakte truckparking van het bedrijvengebied Trade Port Noord aan de James Cookweg  krijgt er 165 parkeerplaatsen voor trucks bij. Dat meldt De Limburger.

Parkeren is in de regio nog altijd een probleem voor chauffeurs. Hoewel zich aan weerszijden van de stad prima truckstops bevinden en hoewel de parking aan de James Cookweg toch niet kinderachtig is, wordt laatstgenoemde parking toch flink uitgebreid. Dat is nodig, nu uit een studie is gebleken dat ons land nog circa 2200 parkeerplaatsen tekort komt. De nieuwe parkeerplaatsen zullen voorzien worden van deugdelijke douches, WiFi en een restaurant.

De provincie Limburg werkt bij de parkeerproblematiek samen met de provincies Noord Brabant en Zuid Holland. Met deze provincies wil Limburg een netwerk van beveiligde parkings realiseren. Op die manier willen de overheden onveilige situaties voorkomen, zowel voor wat betreft het verkeer als ladingdiefstal. De provincies vragen een subsidie voor hun project aan in Brussel.  

Ook met de oosterburen in Nordrhein Westfalen wil Limburg graag samenwerken. In deze Duitse provincie wordt een tekort van 4000 plaatsen voorzien rond het jaar 2025.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
29-04-2016
parkingLR.jpg

Hazeldonk krijgt betaalde truckparking

Bij grensovergang Hazeldonk wordt een betaalde truckparking gebouwd. Na enkele jaren van overleg werd hiervoor de…
Nieuws
11-05-2016
HoekvanHolland.jpg

Nieuwe, bewaakte truckparking in Hoek van Holland

In Hoek van Holland hebben de gemeentes van Rotterdam en Vlaardingen een nieuwe, bewaakte truckparking…
Nieuws
04-12-2017
Truckparking_Duiven_2.jpg

Beveiligde truckparking Duiven geopend

Bij Duiven is op Centerpark Noord een nieuwe, betaalde truckparking geopend. De nieuwe truckparking op Centerpoort…